Έφτασαν τα Rafale στην Ελλάδα: Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους στην Τανάγρα

Τα γαλλικά μαχητικά Rafale που αναχώρησαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης, λίγο πριν από την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale συνοδεύτηκαν από

ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγα λεπτά μετά την προσγείωση στην 332η Μοίρα, ο πύργος ελέγχου τους υποδέχτηκε λέγοντας, «Γεράκι Red καλώς ήρθατε στο σπίτι σας και καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», με τους πιλότους των Rafale να απαντούν από το cocpit, «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, η 332η Μοίρα πετάει στο μέλλον».

Μετά από μήνες εκπαίδευσης, θεωρητικής και πρακτικής, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που επελέγησαν για να οδηγήσουν την Πολεμική Αεροπορία προς την εποχή των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, ήταν έτοιμοι και με πιστοποίηση από την Dassault, την κατασκευάστρια εταιρεία των Rafale. Έτοιμοι, οι πρώτοι οκτώ Έλληνες πιλότοι όχι απλώς για μια επιχειρησιακή πτήση με τα Rafale αλλά και για την εκπαίδευση άλλων Ελλήνων ιπταμένων, αφού οι πρώτοι οκτώ έχουν πιστοποιηθεί και ως εκπαιδευτές στα Rafale.

Το βίντεο με τις προετοιμασίες στη Γαλλία:

iediseis.gr, protothema.gr

The post Έφτασαν τα Rafale στην Ελλάδα: Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους στην Τανάγρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφτασαν, Rafale, Ελλάδα, Δείτε, Τανάγρα,eftasan, Rafale, ellada, deite, tanagra