Έφερναν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη – Ο insider και η under cover επιχείρηση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του καρτέλ, ο οποίος είχε έρθει από την Βραζιλία καθώς ήταν η πρώτη προσπάθειά τους να «μπουν» στην Ευρώπη και ήθελε να επιβλέπει από κοντά. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 32 κιλά κοκαΐνης. Το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr,

όταν η Δίωξη Ναρκωτικών έλαβε την πληροφορία για ένα καράβι, όπου υπήρχαν ναρκωτικά, οργανώθηκε ειδική επιχείρηση under cover, στην οποία ένας insider, Έλληνας αστυνομικός, κατάφερε να «τρυπώσει» και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του εν λόγω καρτέλ.

Ο μυστικός αστυνομικός εμφανίστηκε στο καρτέλ ως άνθρωπος με επαφές με συμμορίες, που είχε τη δυνατότητα να τους βοηθήσει στα “δύσκολα σημεία” της επιχείρησής τους. Τους είπε ότι μπορεί να τους βοηθήσει να βγάλουν τα ναρκωτικά από το λιμάνι του Πειραιά -ως γνωστόν οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί – και στη συνέχεια να τα παραδώσει με ασφάλεια στους ανθρώπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα 32 κιλά κοκαΐνης είχαν τοποθετηθεί στα τοιχώματα του πλοίου, ενώ οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είχαν καμία ιδέα σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι μετέφεραν ναρκωτικά.

enikos.gr

The post Έφερναν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη – Ο insider και η under cover επιχείρηση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα