Δυσκολεύτηκαν τα Χανιωτάκια στα Αρχαία και τα Μαθηματικά | Τέλος 2ης ημέρας Πανελλαδικών στα ΓΕΛ

«Αυξημένης δυσκολίας και για καλά διαβασμένους» φάνηκαν στους Χανιώτες υποψηφίους των Πανελλαδικών, τα θέματα σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά που αποτελούσαν τα μαθήματα προσανατολισμού για την 2η ημέρα εξέτασης στα Γενικά Λύκεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις απαντήσεις και τα θέματα στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών στα ΓΕΛ

Οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές

στο 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, μίλησαν στο zarpanews.gr για τα θέματα, τις απαντήσεις τους και τους στόχους που έχουν οι ίδιοι στις σχολές που θέλουν να περάσουν.Στα Μαθηματικά, ιδιαίτερα περίπλοκο φάνηκε το Θέμα Δ στον Κωνσταντίνου Μοσχινόγλου, ο οποίος παρόλο που δυσκολέυτηκε είναι αισιόδοξος: «Ήταν γενικά δύσκολα τα θέματα, ιδιαίτερα το 4ο αλλά γενικά θεωρώ οτι τα πήγα καλά και ελπίζω να περάσω στο στόχο μου που είναι η πληροφορική στο Ηράκλειο

«Ήταν αρκετά δύσκολα και ζόρικα τα θέματα γενικά. Ήθελε πολύ προσπάθεια και να είχες δουλέψει αρκετά. Ήταν αρνητική έκπληξη θα έλεγα και για μένα που θέλω να περάσω στις στρατιωτικές σχολές.» είπε εμφανώς απογοητευμένος ο Μανώλης βγαίνοντας από την αίθουσα.

Η Άρτεμις ελπίζει να πέσουν ευκολότερα θέματα στα υπόλοιπα μαθήματα γιατί όπως λέει: «Δεν είναι το αγαπημένο μου μάθημα τα μαθηματικά, οπότε περίμενα ότι δεν θα γράψω καλά, αυτό όμως δεν με σταματάει από το να ελπίζω για το στόχο μου, που είναι το Φυσικό Ηρακλείου».

Στα Αρχαία Ελληνικά, τα θέματα ήταν επίσης ελαφρώς δύσκολα σύμφωνα με τους μαθητές με το άγνωστο κείμενο να μπερδεύει τους περισσότερους.
«Στο γνωστό κείμενο έπεσε απόσπασμα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα που ήταν έκλπληξη, αλλά όποιος είχε διαβάσει έγραφε καλά. Το άγνωστο είχε κάποια δυσκολία τόσο στη μετάφραση αλλά και στις ασκήσεις, που θεωρώ ταλαιπώρησε τους περισσότερους. Εγώ θεωρώ ότι έχω γράψει καλά και πιστεύω θα περάσω σε κάποια σχολή παιδαγωγικών που είναι και η επιθυμία μου.» δήλωσε η ιδιαίτερα αισιόδοξη παρόλαυτα Ραμόνα.

«Το άγνωστο στη μετάφρασή του ήταν περίεργο, γιατί δεν έβγαινε νόημα. Γενικά δεν ήταν πολύ δύσκολα ούτε το γνωστό ούτε και οι ασκήσεις στο άγνωστο κείμενο, πιστεύω ότι έγραψα καλά» είπε ο Μιχάλης Τζιλιβάκης που θέλει να περάσει στην Αγγλική Φιλολογία.

Η Στέλλα χαρακτήρισε βατά τα θέματα στο γνωστό κείμενο, ενώ «Στο άγνωστο για μένα που δεν είμαι και ιδιαίτερα «δυνατή» δεν με δυσκόλεψε πολύ, οπότε όποιος είχε εξασκηθεί έγραφε πολύ καλά. Στόχος μου είναι η Νοσηλευτική στη Θεσσαλονίκη ή στο Ηράκλειο και τα Παιδαγωγικά τμήματα του Ρεθύμνου».

Όσοι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι όλη τη χρονιά και είχαν βάσεις από προηγούμενα έτη έγραψαν καλά μας είπε η Σμαράγδη που έδινε Μαηματικά: «Αν και αγχώθηκα στην αρχή, δεν δυσκολεύτηκα στις ασκήσεις, θεωρώ ότι η προετοιμασία που έκανα με βοήθησε στο έπακρο. Θέλω να περάσω στην ΑΣΟΕ για Οικονομικά και είμαι αισιόδοξη.»

«Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα, έβαλαν σωστό-λάθος που δεν συνηθίζεται και στο άγνωστο οι ασκήσεις ήταν απλές. Ο στόχος μου είναι η Ψυχολογία Ρεθύμνου και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη, αλλά αν δεν περάσουμε δεν έγινε και κάτι», ανέφερε η χαμογελαστή Σόνια βγαίνοντας από το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

«Δεν περίμενα να έχει ένα θέμα που είχαμε τονίσει και δουλέψει ιδιαίτερα στο φροντιστήριο και αν δεν έμπαινε δεν θα έγραφα» σχολίασε η Ιλιάνα που θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ).

Ο Μανώλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές που τον βοήθησαν και όπως είπε: «Δεν θα τα κατάφερνα δίχως τη βοήθεια του καθηγητή μου στο φροντιστήριο και τις καινοτόμες πρακτικές του με «σκιέρ» και «νίτζα», τεχνικές που συνδύαζαν τη γνώση με τη διασκέδαση.»

Παρόλη την κούραση, την αγωνία και το άγχος τα παιδιά που έβγαιναν από το σχολείο, μαζεύονταν στην απέναντι καφετέρια για ένα γρήγορο καφέ και ολιγόλεπτη κουβέντα και χαλάρωση, πριν γυρίσουν στο διάβασμα, όπως είπαν.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα