Δραματικές στιγμές στο Νοσοκομείο Χανίων: Νοσηλεύονται 5 παιδιά με κορονοϊό ενώ οι κλινικές covid γέμισαν και στέλνουν ασθενείς στο Ηράκλειο

«Έκρηξη» στις νοσηλείες για κορονοϊού έχει προκαλέσει η «εκτόξευση» στον αριθμό των κρουσμάτων στα Χανιά καθώς η επίπτωση της διασποράς αρχίζει τώρα να φαίνεται στο σύστημα υγείας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου χρειάστηκε να εισαχθεί στην παιδιατρική κλινική και πέμπτο παιδί με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να ανοίξει και δεύτερος θάλαμος βάσει του σχεδιασμού που ήδη είχε γίνει. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα παιδιά που νοσηλεύονται, τα τρία είναι βρέφη κάτω του έτους.

Στην ΜΕΘ covid δίνουν μάχη για την ζωή τους 8 ασθενείς ενώ

τις τελευταίες επτά μέρες έχουν καταγραφεί και επτά θάνατοι από επιβεβαιωμένη νόσο COVID 19 στο νοσοκομείο Χανίων.

Ασφυκτικά γεμάτες είναι και οι κλινικές covid που νοσηλεύουν 70 ασθενείς πλέον ενώ η συνολική τους δυναμικότητα είναι 72 κλίνες.

Ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής, η διοίκηση του ιδρύματος σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ και των νοσοκομείων του Ηρακλείου, έχουν αποφασίσει να γίνονται διακομιδές ασθενών από τα Χανιά προς ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. Και το σχέδιο αυτό όμως έχει τις δικές του δυσκολίες καθώς επιβαρύνει επιπλέον το ΕΚΑΒ που ήδη «τρέχει και δεν φτάνει».

zarpanews.gr

The post Δραματικές στιγμές στο Νοσοκομείο Χανίων: Νοσηλεύονται 5 παιδιά με κορονοϊό ενώ οι κλινικές covid γέμισαν και στέλνουν ασθενείς στο Ηράκλειο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα