Διπλή επιτυχία για τον Κύδωνα στο 2ο τουρνουά Royal Chess Rapid

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 ο ΣΟ Καλλιθέας διοργάνωσε ένα ισχυρότατο τουρνουά rapid 7 γύρων. Στον πρώτο και ισχυρό όμιλο του 2ου Royal Chess Rapid πήραν μέρος 89 σκακιστές!

Ενδεικτικό της δυναμικότητας του τουρνουά ήταν η συμμετοχή τριών GM (Νικολαΐδης, Χαλκιάς, Καπνίσης), ενός FM (Κούρκουλος-Αρδίτης), ενός ΙΜ (Παυλίδης Τ.) και δύο γυναικών από την εθνική

ομάδα (Παυλίδου, Μαρκαντωνάκη).

Σε συνθήκες υψηλότατου ανταγωνισμού ο 19χρονος σκακιστής του Κύδωνα Γιάννης Καλογερής κατέκτησε αήττητος την πρώτη θέση με 6,5/7. Για να φτάσει στην πρωτιά χρειάστηκε, μεταξύ άλλων, να νικήσει τους GM Στέλιο Χαλκιά και Σπύρο Καπνίση, ενώ έκανε ισοπαλία με τον –επίσης GM- Γιάννη Νικολαΐδη (!) Ενδεικτικό της απόδοσής του είναι ότι πήρε 60 βαθμούς ΕΛΟ.

Η επιτυχία όμως για τον Κύδωνα ήταν διπλή γιατί την πρώτη θέση στις γυναίκες πήρε η διεθνής σκακίστρια του Κύδωνα Κατερίνα Παυλίδου (5/7), ενώ μόλις μία θέση μετά ο αδελφός της Τάσος Παυλίδης με τους ίδιους βαθμούς(5/7).

Η Κατερίνα ΠαυλίδουΟ Τάσος Παυλίδης

Οι τρεις αυτοί σκακιστές θα ενισχύσουν για ακόμη μία φορά την προσπάθεια του Κύδωνα στην Α΄ εθνική στο Ρίο της Αχαΐας (2-8 Ιουλίου). Για τις επιτυχίες των τριών έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φορές. Τώρα ας προσθέσουμε κάτι που το γνωρίζουν όποιοι τους έχουν συναναστραφεί λίγο ή πολύ: Ο Γιάννης, η Κατερίνα και ο Τάσος είναι παιδιά με ήθος και σεμνότητα, κάτι σημαντικότερο από το ίδιο το σκάκι. Πάντα τέτοια!

Βαθμολογία και λεπτομέρειες στον ιστότοπο 2ο Royal Chess Rapid 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα