Δημοσκόπηση φέρνει για πρώτη φορά στα Χανιά μπροστά τη ΝΔ

Την πρόθεση ψήφου στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων μέτρησε δημοσκόπηση της GPO, που δημοσιεύεται στην την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Η έρευνα καταγράφει τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Χανίων αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται στην εκλογική περιφέρεια Χανίων.

Η δημοσκόπηση δείχνει ανατροπή

στον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην εκλογική περιφέρεια Χανίων, με τη Ν.Δ. να βρίσκεται για πρώτη φορά μπροστά με ποσοστό 30,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί αρκετά σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό του Ιουλίου του 2019 και να καταγράφει 26,2%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση λοιπόν, τα Χανιά δείχνουν να αλλάζουν χρώμα, αν και η διαφορά του 3.9% δείχνει πολύ ρευστή, ειδικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να απομακρύνεται και το ποσοστό των αναποφάσιστων να ξεπερνά το 16%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία 30,1%ΣΥΡΙΖΑ 26,2%Κίνημα Αλλαγής 5,4%ΚΚΕ 4,7%Ελληνική Λύση 3,2%ΜέΡΑ25 3,7%Άλλο 5,8%Λευκό / Άκυρο 2,6%Δεν θα ψηφίζω 2,2% Αναποφάσιστοι 16,1%.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε έρευνα για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος απέσπασε πολύ θετικές εντυπώσεις, με το 68,9% των πολιτών να δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από το έως τώρα έργο του, δύο χρόνια μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής (δείτε εδώ).

Η δημοσκόπηση έγινε στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, σε  δείγμα 700 ατόμων και ηλικίες άνω των 17 ετών. Η συνολική μέγιστη απόκληση της έρευνας είναι +-3,45%

zarpanews.gr

The post Δημοσκόπηση φέρνει για πρώτη φορά στα Χανιά μπροστά τη ΝΔ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Χανιά,dimoskopisi, chania