Δήμος Χανίων | Τι προβλέπει το σχέδιο ένταξης των Ρομά

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενσωμάτωση των Ρομά στην τοπική κοινωνία ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Χανίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το σχέδιο πρόκειται να υποβληθεί στο αρμόδιο Υπουργείο μαζί με τα αντίστοιχα όσων δήμων διαθέτουν καταυλισμούς, ώστε να καταριστεί ένα εθνικό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους, τους οποίους θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες ενώ ο ρόλος των Δήμων θα είναι συντονιστικός. την δράση αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη εξηγώντας

πως το σχέδιο περιλαμβάνει επιδότηση ενοικίου για την εύρεση στέγης, δράσεις για την εκπαίδευση των παιδιών με εξατομικευμένα μαθήματα στα παιδιά και ενισχυτική διδασκαλία, ενίσχυση της απασχόλησης με μοριοδότηση των Ρομά σε κάποιες νέες προκηρύξεις και δράσεις για την υγεία όπως ομαδικοί εμβολιασμοί για τα παιδιά και εξετάσεις για τις γυναίκες.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στα Χανιά λειτουργούν τρεις καταυλισμοί σε Τσικαλαριά, Νεροκούρου και Μουρνιές.

Εκπρόσωποι της κοινότητας Ρομά τοποθετήθηκαν θετικά σχολιάζοντας πως είναι η πρώτη φορά που παίρνονται τέτοιες πρωτοβουλίες ενώ μίλησαν με θερμά λόγια για το κέντρο κοινότητας που λειτουργεί στη Σούδα.

Πάντως ζήτησαν αντί για επιδότηση ενοικίου να γίνει προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος δημόσιος χώρος στον οποίο να τοποθετηθούν οικίσκοι με την δημοτική Αρχή να εξηγεί πως παρόλο που αυτό δεν είναι εύκολο, θα γίνει η σχετική προσπάθεια.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα