Δήμος Χανίων | Γερό κομπόδεμα – λιγοστές επενδύσεις το 2016

Εντυπωσιακές εισπράξεις κατέγραψε ο Δήμος Χανίων το 2016, οι οπολιες έφτσαν τα 68.835.819 ευρώ και αποτελούν το 96% των προβλέψεων είσπραξης του προϋπολογισμού. Ωστόσο η παντελής απουσία επενδύσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των παρατάξεων της μειοψηφίας στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού – ισολογισμού εκείνης της χρονιάς.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 5.221.183 ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά την αφαίρεση φόρων διαμορφώθηκαν στα 2.913.597 ευρώ. Αντίστοιχα οι πληρωμές ανήλθαν στο

ποσό των 50.270.249 ευρώ που αποτελεί το 70% των προβλεπόμενων πληρωμών του προϋπολογισμού.

Η παρουσίαση των λογιστικών εκείνης της χρονιάς έγινε από στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας και την ορκωτή λογίστρια Μαρίνα Χρυσανθακοπούλου, η οποία τόνισε πως είναι θετικό ότι εισπράχθηκαν εκείνη τη χρονιά 5 εκ. ευρώ από τα σχέδια πόλεως, επισημαίνοντας πως η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει για όλες τις περιοχές. Η ίδια, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει η δημιουργία διαχειριστικών αποθηκών ώστε να γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή των υλικών στις αποθήκες του Δήμου.

«Δεν κάνατε καμία επένδυση παρά την αύξηση των ανταποδοτικών. Δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα» σχολίασε μεταξύ άλλων η κα Αγγελάκη που κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για αδυναμόα υλοποίησης έργων.

«Βρήκαμε χάος» της ανταπάντησε ο κ. Βάμβουκας αφήνοντας ξανά αιχμές για τα οικονομικά του Δήμου επί δημαρχίας Σκουλάκη.

«Έχουν ευθύνη όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση» τόνισε ο κ. Σαρρής που έκανε ιδιαίτερη κριτική στο ζήτημα της σκοπιμότητας στην πολιτική για τα ανταποδοτικά.

Για έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό έκανε λόγο ο κ. Παπαντωνάκης επισημαίνοντας πως η συζήτηση είναι πολιτική και όχι λογιστική.

«Τα δικά σας πλεονάσματα δεν τα βλέπουν οι δημότες. Αντίθετα πληρώνουν έναν πανάκριβο δήμο που βασίζει τα έσοδά του στα πρόστιμα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρίζος.

«Ο σχεδιασμός μας έχει αποδώσει» απάντησε ο αβτιδήμαρχος οικονομικών, κ. Βλαχάκης, τονίζοντας πως χάρη στον εξορθολογισμό των ανταποδοτικών τελών πραγματοποιούνται τώρα μια σειρά από επενδύσεις, όπως η προμήθεια 5 νέων απορριματοφόρων και 1800 κάδων.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα