Διάσπαση στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων με αφορμή των κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ίδρυση νέου συλλόγου για τα καταστήματα της παλιάς πόλης δήλωσαν έμποροι της περιοχής στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, σήμερα το απόγευμα.

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η φωνή τους δεν ακούστηκε στη διάρκεια της διαβούλευσης και ψήφισης του νέου κανονισμού και ότι τόσο η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου όσο και το επιμελητήριο Χανίων, αδιαφόρησαν εντελώς για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.Για σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεών του έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Ο κ. Βουρλάκης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους

τις θέσεις που έχει καταθέσει γραπτώς στον Δήμο Χανίων ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016, πριν την ψήφιση του κανονισμού και τις οποίες επανέλαβε και ενώπιον της επιτροπής διαβούλευσης αλλά και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

«Κάνουμε πάρα πολλά για την παλιά πόλη» τόνισε και αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, προσέθεσε: «απλά δεν βγαίνουμε να το διατυμπανίσουμε». Ακόμη, τόνισε πως είναι δικαίωμα των καταστηματαρχών να ιδρύσουν νέο σύλλογο αν το θέλουν και πως σε καμία περίπτωση ο εμπορικός σύλλογος δεν θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει. «Ήδη υπάρχουν όμως σύλλογοι στο Κουμ Καπί, στην Νέα Χώρα, στο Ενετικό Λιμάνι. Λέτε πως θέλετε να είμαστε ενωμένοι. Πότε κάθισαν όλοι αυτοί μαζί να συνεδριάσουν για κάτι. Όταν σπας εμπόρους τότε πρέπει να ξέρεις και τι να περιμένεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων.Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι του υπό σύσταση συλλόγου τόνισαν πως το ενδιαφέρον για τον νέο σύλλογο είναι πολύ μεγάλο και πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Ζήτησαν την βοήθεια του εμπορικού συλλόγου στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους και μετέφεραν στην σύσκεψη, τα αιτήματα που έχουν συμπεριληφθεί στις προσφυγές που έχουν καταθέσει ενάντια στον κανονισμό του Δήμου.«Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε διχαστικά αλλά συμπληρωματικά» τόνισε ο κ. Χαλακατεβάκης ενώ ο κ. Ρομποτής αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις που έχουν τα καταστήματα της περιοχής ως προς το ωράριο, την εποχικότητα κλπ. «Κοιτάζουμε το συμφέρον μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για αυτά τα καταστήματα.

Άλλοι έμποροι κατηγόρησαν τον Εμπορικό Σύλλογο ότι δεν στήριξε την απεργία τους ενώ όλοι όσοι πήραν τον λόγο καταφέρθηκαν κατά της Δημοτικής Αρχής που με τον νέο κανονισμό περιορίζει ή ακόμα και απαγορεύει (ανάλογα με τον δρόμο) τα εμπορεύματα στους κοινόχρηστους χώρους. Όπως διαπίστωσαν, το καλοκαίρι που πέρασε είδαν να πέφτει ο τζίρος στα καταστήματά τους εξαιτίας του νέου κανονισμού ενώ η εικόνα της περιοχής δεν βελτιώθηκε.Τον λόγο πήρε και ο Πάνος Μπαρμπόπουλος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος, απευθυνόμενος σε όλους τόνισε πως τα πράγματα δεν έπρεπε να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Μάλιστα, όπως είπε, η παράταξη της μειοψηφίας είχε επισημάνει στον πρόεδρο ότι έπρεπε να έχει έρθει σε επαφή με τους επιχειρηματίες της συγκεκριμένης περιοχής και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Από τη μεριά τους τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη της πλειοψηφίας στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, κατηγόρησαν εμμέσως αλλά και ευθέως εκπροσώπους άλλων φορέων του επιχειρείν και των επαγγελματιών-βιοτεχνών για την υποκίνηση της ίδρυσης του νέου συλλόγου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα