Διασχίζοντας τον Αρκτικό κύκλο με… φουσκωτό – «Υπάρχει κίνδυνος να συναντήσουμε πολικές αρκούδες»

Ένα μεγάλο και απίθανο ταξίδι με φουσκωτό στον Αρκτικό κύκλο θα ξεκινήσει μία ομάδα στην Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του κ. Θωμά Παναγιωτόπουλου, θα πραγματοποιήσει ένα πρωτότυπο ταξίδι, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

«Ένα επικό ταξίδι, σε αχαρτογράφητα νερά, στις πιο απομακρυσμένες ανέγγιχτες από τον άνθρωπο περιοχές. Θα διασχίσουμε τον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, θα μπούμε στον Αρκτικό κύκλο και μετά θα πλοηγηθούμε στο θρυλικό βορειουδυτικό

πέρασμα. Μέσα από αυτή την αποστολή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα μας για την κλιματική αλλαγή, δείχνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει. Είναι αχαρτογράφητα τα νερά γιατί παλιά δεν υπήρχε πρόσβαση λόγω των πάγων, ωστόσο τώρα, με την κλιματική αλλαγή έχουν λιώσει οι πάγοι», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Την ημέρα θα είναι τουλάχιστον 10-12 ώρες και θα κοιμόμαστε μέσα στο φουσκωτό. Οι συνθήκες θα είναι δύσκολες γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες. Υπάρχει ο κίνδυνος λόγω της κλιματικής αλλαγής, να συναντήσουμε πολικές αρκούδες, γιατί κατεβαίνουν κοντά στις ακτές ψάχνοντας για τροφή», πρόσθεσε.



The post Διασχίζοντας τον Αρκτικό κύκλο με… φουσκωτό – «Υπάρχει κίνδυνος να συναντήσουμε πολικές αρκούδες» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διασχίζοντας, Αρκτικό, – Υπάρχει,diaschizontas, arktiko, – yparchei