Χανιά | Διαμαρτυρίες κατοίκων για τη λαϊκή στη Νέα Χώρα – Μαρκουλάκης: “Δεσμεύομαι για τήρηση των αποστάσεων” | Video

Διαμαρτυρίες από κατοίκους της οδού Μελετίου Πηγά στη Νέα Χώρα, εκδηλώθηκαν ξανά την Πέμπτη, καθώς, όπως υποστήριξαν, νωρίς το πρωί, κάποιοι από τους εμπόρους της λαϊκής είχαν καταλάβει πεζοδρόμια με τα αυτοκίνητά τους και εμπόδιζαν την διέλευση των πεζών.

Μάλιστα, ένας από τους κατοίκους είχε συνομιλία σε αρκετά έντονους τόνους με τον πρόεδρο του εμπορικού τμήματος της λαϊκής, Σταύρο Μαρκουλάκη, ζητώντας του να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και να μην υπάρχουν αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο.

Η λαϊκή αγορά “μετακόμισε”

στην οδό Μελετίου Πηγά την προηγούμενη εβδομάδα και τότε είχαν υπάρξει και πάλι παράπονα από κατοίκους (Δείτε ΕΔΩ).

Εντοπίσαμε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο να κλείνει πεζοδρόμιο, αλλά δεν ήταν σαφές σε ποιον ανήκε.

Σε δηλώσεις στο zarpanews.gr ο κ. Μαρκουλάκης ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι την πρώτη μέρα που λειτούργησε η λαϊκή στη συγκεκριμένη οδό υπήρχαν προβλήματα, τόνισε όμως ότι στη συνέχεια αυτά λύθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύτηκε ευθέως ότι οι έμποροι της λαϊκής θα τηρούν όλες τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να μην παρεμποδίζονται οι είσοδοι σπιτιών ούτε και θα υπάρχουν αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια. Δείτε τη δήλωση παρακάτω:

Πρέπει να τονιστεί ότι και η ίδια η διαρρύθμιση του δρόμου δημιουργεί δυσκολίες στη χρήση του για τη διεξαγωγή λαϊκής αγοράς. Το πεζοδρόμιο σε άλλα σημεία είναι πολύ στενό και σε άλλα φαρδύ, ενώ κάπου διακόπτεται τελείως. Κάπου υπάρχουν μαζεμένες είσοδοι σπιτιών και αλλού όχι.

Μια λαϊκή αγορά προκαλεί πάντοτε όχληση και δυσχέρειες στον δρόμο όπου διεξάγεται. Από την άλλη όμως προσφέρει κοινωνικό όφελος, καθώς δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να αγοράσουν φρέσκα και αναγκαία τρόφιμα και άλλα προϊόντα και δίνει την ευκαιρία για παραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή.

Το ιδανικό θα ήταν να διεξάγεται σε χώρο που δεν θα ενοχλεί κανέναν και για τη λαϊκή της Νέας Χώρας υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μεταφερθεί στο οικόπεδο της πρώην ΑΒΕΑ, είναι όμως άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Διαμαρτυρίες κατοίκων για τη λαϊκή στη Νέα Χώρα – Μαρκουλάκης: “Δεσμεύομαι για τήρηση των αποστάσεων” | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαμαρτυρίες, Μελετίου Πηγά – Μαρκουλάκης, “Δεσμεύομαι, ” | Video,diamartyries, meletiou piga – markoulakis, “desmevomai, ” | Video