Δέσποινα Δρακάκη: Η Χανιώτισσα μουσικός μιλάει για την χορωδία Concordia του Βενιζελείου Ωδείου

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε η μουσικός, καθηγήτρια πιάνου και τραγουδιού κλασσικού και σύγχρονου, διευθύνουσα της μεικτής χορωδίας Concordia του Ωδείου Χανίων, Δέσποινα Δρακάκη, η οποία φανερά χαρούμενη δήλωσε ότι οι τέχνες και η μουσική κάνουν μία σταθερή επανεκκίνηση κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε αδράνεια πάνω από ένα χρόνο.

Η κα Δρακάκη μέχρι το 2018 διηύθυνε την χορωδία του Αττικού Ωδείου Αθηνών

και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ερχόμενη στα Χανιά είχε την σκέψη να δημιουργήσει μία χορωδία. Το όνομα Concordia που δόθηκε στην χορωδία δεν είναι τυχαίο καθώς στα ιταλικά σημαίνει αρμονία. Πρόκειται για μια μεικτή χορωδία, αποτελείται από άνδρες και γυναίκες με εμπειρία στην χορωδιακή μουσική και μουσικές γνώσεις.

Ως προς το ηλικιακό όριο μπορούν να ενταχθούν στο σύνολο άτομα ηλικίας μέχρι 45 ετών, διαφορετικά υπάρχει μπέρδεμα στις χροιές και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Σχετικά με το βίντεο της χορωδίας στον αύλειο χώρο του Ωδείου (Δείτε ΕΔΩ) είπε χαρακτηριστικά: Ήθελα να ξανασμίξουμε με τους χορωδούς και να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας. Το κομμάτι που τραγουδήσαμε είναι το Αve Verum του Mozart, μία προσευχή για κάθε ψυχή που αναζητά την ουσία της θυσίας, την ουσία της ζωής, που δεν είναι άλλη από την ουσιαστική συνύπαρξη ανθρώπων.

Σε σχέση με την καραντίνα ανέφερε ότι κρατούσε επαφή με τους μαθητές της διαδικτυακά στέλνοντας τους βιντεάκια με ασκήσεις. Όμως τόνισε ότι η Τέχνη παρ’όλα αυτά θέλει επαφή. Τα μαθήματα φέτος ξεκίνησαν πριν μία εβδομάδα και θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Ιουνίου.

“Από Σεπτέμβριο αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουμε να οργανώνουμε και τις συναυλίες μας. Ήδη μία προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κύπρο όπου θα παίζαμε με τον μεγάλο συνθέτη Χατζηνάσιο ακυρώθηκε λόγω κορονοιού” είπε χαρακτηριστικά

Για να ενταχθεί κάποιος στην χορωδία πρέπει να έχει εμπειρία, να γνωρίζει χορωδιακή μουσική και να ξέρει να διαβάζει παρτιτούρα. Οι ακροάσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο κι η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε αντρικές φωνές!

Τέλος, επεσήμανε ότι στα Χανιά έχουμε ταλέντα στην μουσική και πρέπει να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά με κάθε τρόπο, τα στέλνουμε σε διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις κι αυτό είναι σημαντικό τόσο για τα ίδια, όσο και για μας τους καθηγητές να τα βλέπουμε να εξελίσσονται.

The post Δέσποινα Δρακάκη: Η Χανιώτισσα μουσικός μιλάει για την χορωδία Concordia του Βενιζελείου Ωδείου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δέσποινα Δρακάκη, Χανιώτισσα, Concordia, Βενιζελείου Ωδείου,despoina drakaki, chaniotissa, Concordia, venizeleiou odeiou