Δεν τα κατάφερε νεογέννητο κρι-κρι στον Δημοτικό Κήπο Χανίων – Ανάστατοι οι επισκέπτες | Photos

| Photos

Δεν άντεξε και “ξεψύχησε” ένα νεογέννητο κρι-κρι στον προστατευμένο χώρο του Δημοτικού Κήπου Χανίων. Θεατές σε αυτό οι επισκέπτες, οι οποίοι προσπάθησαν αμέσως να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο, χωρίς όμως να λάβουν κάποια ανταπόκριση εκείνη την στιγμή.

Όπως οι ίδιοι υποστήριξαν “τα μικρά πρέπει να είναι μίας εβδομάδας. Ερχόμαστε σχεδόν καθημερινά εδώ και τότε ξεκινήσαμε να τα βλέπουμε. Δεν πλησίαζαν όμως. Μόνο εκείνο πλησίασε, μετά από λίγο άρχισε να κλαίει και έπεσε λιπόθυμο. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιον υπεύθυνο να έρθει να ελέγξει την κατάστασή του,

ρωτήσαμε τον κηπουρό, ρωτήσαμε τους εργαζόμενους στην καφετέρια… Κανείς δεν ήξερε.”“Όταν γεννούν τα ζώα στον Κήπο, υπάρχει υπηρεσία από κτηνιάτρους που συνεργάζονται με τον Δήμο. Υπήρξε η ειδική μέριμνα κατά την γέννα των κρι-κρι, είχε ελέγξει την υγεία τους. Το ένα μικρό σήμερα, δεν τα κατάφερε… Θα μπορούσε να συμβεί και αν ήταν έξω στην φύση.” δήλωσε με την σειρά του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από πολλά χρόνια, τα κλουβιά με τα ζώα που φιλοξενούνται στον Δημοτικό Κήπο, σε λίγους μήνες θα αποτελούν παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την ανακοίνωση προέβησαν τον Ιούλιο του 2020 (δείτε ΕΔΩ) ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

Ο χώρος στην πλευρά όπου υπάρχουν τα κρι-κρι θα γίνει μία μεγάλη παιδική χαρά, ενώ στο σημείο με τις πάπιες θα φύγουν τα κάγκελα και θα παραμείνει η λίμνη, με τους πολίτες να έχουν πρόσβαση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μελέτης, το έργο θα ολοκληρωθεί φέτος.

zarpanews.gr

The post Δεν τα κατάφερε νεογέννητο κρι-κρι στον Δημοτικό Κήπο Χανίων – Ανάστατοι οι επισκέπτες | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
-κρι, Δημοτικό Κήπο Χανίων – Ανάστατοι, | Photos,-kri, dimotiko kipo chanion – anastatoi, | Photos