Δείτε πού έπεσε η περισσότερη βροχή στα Χανιά και την Κρήτη

Ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά της βροχής που έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στο νομό Χανίων.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας αναφέρθηκε στις μετρήσεις που έγιναν, λέγοντας πως η μεγαλύτερη βροχόπτωση στα Χανιά σημειώθηκε στο Έλος Κισάμου με 33 χιλιοστά.

Αμέσως μετά, ακολουθούν τα Ασκύφου Σφακίων με 26, η Σαμαριά με 21, η πόλη των Χανίων με 19 χιλιοστά. Στην Παλαιόχωρα και τα Σφακιά καταγράφηκαν μόλις 7 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, από τη βροχή ευνοήθηκε και η περιοχή

των Κεραμειών.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ακρωτήρι η βροχή δε σημείωσε σημαντικά ποσοστά.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Κρήτη, η περισσότερη βροχή έπεσε στο Τζερμιάδο Λασιθίου, καταγράφοντας 37 χιλιοστά ενώ τα νότια τμήματα του νησιού δεν ευνοήθηκαν ιδιαίτερα. Αυτό επιβεβαιώνει και ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας λέγοντας: » Τα βροχομετρικά στην Ανατολική Κρήτη πήγαν πάρα πολύ καλά.Μετά το Τζερμιάδο και ο Άγιος Νικόλαος έγραψε 17,5 χιλιοστά τα ξημερώματα. Αλλού έβρεξε περισσότερο αλλού λιγότερο. Στην Ιεράπετρα καταγράφηκαν 2 χιλιοστά.

Στο Ηράκλειο κατά μέσο όρο καταγράφηκαν από 2 έως 7 χιλιοστά εντός του αστικού περιβάλλοντος ενώ στην ενδοχώρα καταγράφηκαν 8 -10 χιλιοστά βροχής ενώ στις Μοίρες, στην Πεδιάδα Μεσσαράς μόλις 1 χιλιοστό.»

Καλά τα νέα και για το Ρέθυμνο:

Στα Ανώγεια σημειώθηκαν 14 χιλιοστά, στους Ποταμούς 15 χιλιοστά και στο Φουρφουρά 24 ενώ μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου 7,5 χιλιοστά.

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε παράλληλα πως » Θεαματικό είναι το γεγονός ότι υπήρξε τεράστιος αριθμός αστραπών, ο οποίος οφειλόταν στη σκόνη. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να καθαριστούν όλες οι επιφάνειες και αυτό φαίνεται από τα καθαρά φύλλα των δέντρων σήμερα.»

Καλός καιρός χωρίς έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες τα επόμενα εικοσιτετράωρα,ο Μανώλης Λέκκας προβλέπει για αύριο Παρασκευή ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Για την Κυριακή, προβλέπεται ο καιρός να είναι καλοκαιρινός, ενώ αναμένεται να σημειωθούν νοτιάδες με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα