Χανιώτης σεφ μαγείρεψε στο δείπνο για τον Σαουδάραβα πρίγκηπα – Γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια και κρητικό αρνί στο μενού

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά, λουσμένη με τον εντυπωσιακό φωτισμό της Ακρόπολης, στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός στον πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Τα τραπέζια του Μουσείου Ακρόπολης ήταν στολισμένα με λευκά και γαλάζια λουλούδια, με σεφ που ήρθε από τα Χανιά για να μαγειρέψει κρητικό φαγητό στους υψηλούς προσκεκλημένους του Πρωθυπουργού.

Το δείπνο έγινε μετά από νυχτερινή ξενάγηση στον Ιερό Βράχο και στα τραπέζια του Μουσείου

Ακρόπολής κάθισαν υπουργοί και από τις δύο χώρες, καθώς και επιχειρηματίες επίσης από τις δύο χώρες.

Γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια και κρητικό αρνί για τον Σαουδάραβα πρίγκηπα

Κρητικό φαγητό, με ντολμαδάκια, που ήταν το σπεσαλιτέ της Μαρίκας Μητσοτάκη και γαμοπίλαφο ετοίμασαν στον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Κάτι που, όπως αναφέρει ο “Βηματοδότης”, ενθουσίασε τον Σαουδάραβα πρίγκηπα, που ρωτούσε για τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων που του πρόσφεραν.

Ο σεφ πήγε από τα Χανιά και μαγείρεψε προς τιμή του πρίγκηπα ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά, ρύζι και αρωματικά ντοματίνια με βασιλικό μυζήθρα σε βινεγκρέτ. Εν συνεχεία παραδοσιακό κρητικό πιλάφι ήτοι γαμοπίλαφο και αμέσως μετά ένας κρητικός ντάκος από παξιμάδι χαρούπι, ντοματίνια, γλιστρίδα και φέτα.

Κύριο πιάτο κρητικό αρνάκι ψητό με πατάτες. Ακολούθησε κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και παγωτό τριαντάφυλλο. Υπήρξε ακόμα συζήτηση για το κανταΐφι με όλους να συμφωνούν πως πρόκειται για καθαρά ελληνικό γλυκό. Σιγά μην μας πάρουν οι Τούρκοι το κανταΐφι κυρίως όταν έχει κρέμα από μαστίχα Χίου. Και το δείπνο (αργά το βράδυ, στις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα) ολοκληρώθηκε με τσάι ή καφέ συνοδευόμενα από βουτήματα.

The post Χανιώτης σεφ μαγείρεψε στο δείπνο για τον Σαουδάραβα πρίγκηπα – Γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια και κρητικό αρνί στο μενού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιώτης, Σαουδάραβα, – Γαμοπίλαφο,chaniotis, saoudarava, – gamopilafo