Χανιώτικη λεβεντιά που φτάνει μέχρι… την Ταϊλάνδη | Video + Photos

Μέχρι την μακρινή Ταϊλάνδη έφτασε η λεβεντιά των Κρητικών, μέσα από τον χορευτικό Όμιλο Χανίων «Ο Ψηλορείτης». Αφορμή ήταν η συμμετοχή στο μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης και κουλτούρας που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της πόλης Κοράτ και στο οποίο εκπροσωπήθηκε επάξια η Ελλάδα από τους Κρητικούς και τις Κρητικοπούλες του «Ψηλορείτη».

Όπως είπε στο zarpanews.gr o Κώστας Μπούτζουκας: «Έχουμε συμμετάσχει σε αμέτρητα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο,

όμως πραγματικά αυτό που συναντήσαμε στην Ταϊλάνδη ήταν κάτι το μοναδικό. Ήταν μία άρτια οργάνωση και μία πολύ σημαντική εμπειρία. Εκπροσωπήσαμε τη χώρα μας παρουσιάζοντας κρητικούς χορούς οι οποίοι εντυπωσίασαν τον κόσμο»

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τους χορούς που παρουσίασε ο «Ψηλορείτης»

«Το ξεκίνημα για μας ήταν εντυπωσιακό όταν μας κάλεσαν όλους τους εκπροσώπους των χορευτικών συγκροτημάτων για να υπογράψουμε πρωτόκολλο συνεργασίας και για να γνωριστούμε. Σημαντικό ήταν ότι συμμετείχαν χορευτικά από πάρα πολλές χώρες (Κίνα, Ρωσία, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Ινδία, Μαλαισία, Ινδονησία, Σρι-Λάνκα κ.ά) που είχαν να επιδείξουν μία διαφορετική κουλτούρα. Όλες οι χώρες είχαν κάτι διαφορετικό να επιδείξουν, ενώ μας εντυπωσίασαν οι κινήσεις τους, οι στολές τους, οι χοροί τους, η μουσική τους. Από τη μεριά μας διδάξαμε σε μαθητές και καθηγητές τους παραδοσιακούς μας χορούς, υπήρχε απίστευτη διάθεση από μέρους τους»

«Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, είδαμε ότι υπήρξε μεγάλη απήχηση από όλους και κυρίως από τους διοργανωτές που ρωτούσαν και ήθελαν να μάθουν ό,τι μπορούσαν για τη χώρα μας κάτι που δεν έκαναν με τα άλλα χορευτικά»

«Πρόκειται για εξαιρετικά χαμογελαστούς ανθρώπους που μας εντυπωσίασαν και με τη φιλοξενία τους. Ήταν συνέχεια κοντά μας, να μας βοηθήσουν σε ό,τι θέλαμε, είχαμε ξεναγήσεις σε μουσείο ελεφάντων κάτι που ήταν πραγματικά μοναδικό, ξεναγήσεις σε εμπορικά κέντρα στην Μπαγκόγκ, ξενάγηση στο παλάτι, σε βουδιστικούς ναούς, ενώ κάτι το μοναδικό ήταν ο κοιμώμενος Βούδας με μήκος 46 μέτρα.

Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι η απίστευτη προώθηση των κρητικών χορών και της κρητικής κουλτούρας, σε ένα από τα πιο μεγάλα και τα πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιώτικη, Ταϊλάνδη | Video + Photos,chaniotiki, tailandi | Video + Photos