Χανιώτες ξεχασμένοι κάπου «ανάμεσα» | Η ιστορία ενός δρόμου που αγνοούν οι υπεύθυνοι | Photos

Απαράδεκτες καταστάσεις, δίπλα σε έναν από τους πιο προσεγμένους δρόμους
των Χανίων καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ανάμεσα σε Χρυσοπηγή και Νεροκούρου και ζητούν, μέσα από επιστολή τους στο zarpanews.gr να προχωρήσουν οι αρμόδιοι στις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο λόγος για τις παρανομίες και ελλείψεις της οδού (που δεν έχει όνομα) που συνδέει την οδό Χρυσοπηγής και την οδό Νεροκούρου και η οποία απεικονίζεται στον παρακάτω χάρτη.Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει η επιστολή:

(α) η οδός έχει πλήρη έλλειψη φωτισμού και σήμανσης. Τον δρόμο διαβαίνουν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές

από τα δύο σχολεία της περιοχής.

Τις βραδινές ώρες οι πεζοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, ενώ οι κατοικίες στον δρόμο έχουν γίνει πολλές φορές στόχος διαρρήξεων. Το καλοκαίρι στο δρόμο κατασκηνώνουν παρανόμως αυτοκίνητα πλανόδιων πωλητών.

β) Η οδός δεν έχει πεζοδρόμια. Αντίθετα, υπάρχουν μονίμως πεταμένα σκουπίδια, μπάζα και κλαδιά. Σε τακτική βάση, μηχάνημα του δήμου μαζεύει τα μπάζα και σκουπίδια, «νομιμοποιώντας» την παράνομη ρίψη απορριμμάτων και μπαζών στο δρόμο.

(γ) Στην οδό βρίσκουν χώρο στάθμευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, φορτηγά, λεωφορεία και τρέιλερ επικαθήμενων φορτηγών, καθώς και ταχύπλοα σκάφη παρακείμενης επιχείρησης, παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου (ο οποίος προβλέπει ρητά ότι σε κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών αυτοκινήτων
μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόνους, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων,
αγροτικών μηχανημάτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες).

(δ) Στην οδό λειτουργεί κατά την διάρκεια του χειμώνα παράνομο πάρκινγκ ενός γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

(ε) Σε όλη την οδό υπάρχουν δυο κάδοι απορριμμάτων όπου είναι σχεδόν μονίμως γεμάτοι από τα απορρίμματα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην οδό.
Κλείνοντας, επισημαίνουν: «Είναι προσβλητικό για τους δημότες, σε τόσο μικρή απόσταση από τον τόσο προσεγμένο δρόμο της Χρυσοπηγής, να βιώνουμε τέτοια εγκατάλειψη. Συνοψίζοντας, ζητείται το αυτονόητο:
Α) Να εφαρμοστεί ο νόμος για τα παράνομα σταθμευμένα βαριά οχήματα και σκάφη.
Β) Να απαγορευθεί η ρίψη μπαζών, πράγμα που θα καταστεί εφικτό όταν κατασκευαστούν τα πεζοδρομία και ο φωτισμός. Να αυξηθεί η χωρητικότητα των κάδων.
Γ) Να τοποθετηθεί φωτισμός και σήμανση στην οδό.
Δ) Να αποπερατωθούν τα πεζοδρόμια.»


zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα