Χανιώτες καταγγέλλουν ότι δεν έχουν νερό στο σπίτι – Τι απαντάει η ΔΕΥΑΧ

Για αδιαφορία και καθυστέρηση καταγγέλλουν στο zarpanews.gr την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων κάτοικοι της πόλης.

Η πρώτη καταγγελία αφορά την περιοχή του Βαμβακόπουλου, όπου μια μητέρα αναφέρει πως κάθε βράδυ τις τελευταίες τρεις ημέρες, από τις 9 έως τις 12, μένει χωρίς νερό:

«3 μέρες τώρα κάθε μέρα κόβουν το νερό 21-24 μμ στην περιοχή του Βαμβακόπουλου κ δεν ξέρω κι εγώ π αλλού, άκρη δεν βγάζουμε καμία. Εν έτη 2022 πληρώνουμε νερό για να μην έχουμε κ η δικαιολογία τους στα τηλεφωνήματα μας είναι ότι είμαστε στο τέλος του δικτύου. Από τον Δήμο, υπάλληλος μας είπε

να κάνουμε την καταγγελία στο app που είναι για τα παράπονα του δήμου. Τρομερό. Έχουμε μωρά παιδιά, καλοκαιριάτικο να κόβουν το νερό».

Η δεύτερη καταγγελία, αφορά το σπάσιμο ενός αγωγού στην οδό Σελίνου. Ο αναγνώστης αναφέρει πως ο δρόμος έχει πλημμυρίσει και η ΔΕΥΑΧ καθυστέρησε να πάει στο σημείο:

«Σήμερα στις 4.30 τα ξημερώματα ενημέρωσα τη ΔΕΥΑΧ για βλάβη στον κεντρικό αγωγό στην οδό Σελίνου Νέα Χώρα το νερό τρέχει ποτάμι και η ΔΕΗΑΧ ακόμη τίποτα».

ΔΕΥΑΧ: Πολύ σοβαρές οι ζημιές

Μετά από επικοινωνία που είχε το zarpanews.gr με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη, επιβεβαιώθηκε το γεγονός, ότι υπάρχουν δυο πολύ μεγάλες ζημιές στα δίκτυα των δυο περιοχών. Η κ. Χατζηδάκη δήλωσε πως τα συνεργεία είναι ενήμερα και βρίσκονται στα σημεία για να τις επιδιορθώσουν. «Ειδοποιηθήκαμε και από την Αστυνομία. Στο Βαμβακόπουλο υπάρχει χαμηλή πίεση γιατί εδώ και τρεις μέρες προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη, καθάρισαν και έπλυναν δεξαμενές. Υπάρχει μια διαρροή από Χαρωδιά μέχρι Βαμβακόπουλο, η οποία δεν είναι ακόμα εντοπισμένη. Τα συνεργεία θα δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ, μέχρι να την βρουν».

Όσο για την βλάβη στην Σελίνου, η κ. Χατζηδάκη τόνισε πως πρόκειται για το σπάσιμο ενός μεγάλου αγωγού Φ160 και πως το συνεργείο βρίσκεται επί τόπου, προσπαθώντας να την επιδιορθώσει και πως το νερό θα επανέλθει στα σπίτια εντός περίπου δυο ωρών: «Είναι δυο πολύ σημαντικές βλάβες εν μέσω καλοκαιριού. Συμβαίνουν αυτά. Τα συνεργεία θα εργάζονται μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα».

zarpanews.gr

The post Χανιώτες καταγγέλλουν ότι δεν έχουν νερό στο σπίτι – Τι απαντάει η ΔΕΥΑΧ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιώτες, ΔΕΥΑΧ,chaniotes, devach