Χανιά: Νέες καταγγελίες για διπλές χρεώσεις στο νερό | Η απάντηση της ΔΕΥΑΧ στο δημοσίευμα του zarpanews.gr

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα του zarpanews.gr, για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ στα Χανιά που φαίνεται να ζητά αποπληρωμή ανεξόφλητων οφειλών από το 2011, για λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί.

Πιο αναλυτικά, μετά την δημοσίευση του zarpanews.gr με την καταγγελία πολιτών που διαμένουν στην Δημοτική Ενότητα Σούδας, ότι τους παρουσιάστηκε ληξιπρόθεσμη οφειλή από το 2011, ενώ εκείνοι την έχουν αποπληρώσει, ήρθε απάντηση

της ΔΕΥΑΧ για το θέμα, που κάνει λόγο για «βεβαιωμένα ανεξόφλητα υπόλοιπα» τα οποία μεταφέρθηκαν στην ΔΕΥΑΧ από τους πρώην περιαστικούς Δήμους που ενώθηκαν με τον Καλλικράτη και αποτελούν το Δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ για το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε: «τις παλαιές οφειλές των καταναλωτών τις είχε κρατήσει προς είσπραξη ο νέος «Καλλικρατικός» Δήμος Χανίων και όταν αποσαφηνίστηκε ότι αυτές τις βεβαιωμένες οφειλές ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσουν έσοδα του Δήμου Χανίων αλλά μόνο της ΔΕΥΑ Χανίων, ο Δήμος Χανίων μας απέδιδε (ΔΕΥΑΧ) σε ετήσια βάση ότι χρήματα εισέπραττε έναντι των παλαιών οφειλών».

Επίσης, στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για αυτές τις βεβαιωμένες οφειλές με την αφαίρεση των τόκων και των προσαυξήσεων, τη διεύρυνση της περιόδου αποπληρωμής από τους 24 στους 36 μήνες και τονίζουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστούν τακτικές δέσμευσης του ΑΦΜ ή αποκοπές παροχών λόγω των συγκεκριμένων οφειλών.

Ωστόσο και παρά τα όσα σπεύδει να διευκρινήσει η ΔΕΥΑΧ, νέες καταγγελίες έρχονται στο zarpanews.gr, για πανομοιότυπα περιστατικά και σε άλλες περιοχές των περιαστικών δημοτικών ενοτήτων.

«Δεν χρωστούσα ποτέ και μου ήρθε λογαριασμός με οφειλή»

Μάλιστα, κυρία που διαμένει με τον σύζυγό της σε περιοχή της Δ.Ε. Θερίσου, έλαβε και η ίδια με τον τελευταίο λογαριασμό ειδοποιητήριο για ληξιπρόθεσμη οφειλή που εκκρεμεί από παλαιότερο έτος, ενώ σύμφωνα με τα όσα λέει, ουδέποτε χρωστούσαν στην υπηρεσία, ούτε τον Δήμο.

Στην προσπάθειά τους να βρουν λύση, το ζευγάρι επισκέφθηκε τα γραφεία της επιχείρησης, αλλά δεν κατάφερε να «βγάλει άκρη» αφού ούτε εκείνοι είχαν κρατήσει το αποδεικτικό πληρωμής που ξεπερνά την 7ετία, με αποτέλεσμα να πληρώσει την εμφανιζόμενη ως «οφειλή».

Βλέποντας ωστόσο το χθεσινό δημοσίευμα, επικοινώνησαν μαζί μας και ανέφεραν το περιστατικό που αντιμετώπισαν, απαιτώντας να τους ξεκαθαρίσει κάποιος που πήγαν τα λεφτά τους.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα