Χανιά | Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία Κυνοκομείου στο Καμπάνι Ακρωτηρίου

Υπερψηφίστηκε η δημιουργία Κυνοκομείου στο Καμπάνι, Ακρωτηρίου με 21 ψήφους υπέρ και 18 κατά.

Η τοποθέτηση του στη συγκεκριμένη περιοχή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Από την μία πλευρά, η δημοτική αρχή παρουσιάζει το οικόπεδο ως το μοναδικό που πληροί τις προϋποθέσεις για την δημιουργία μιας τέτοιας δομής, έπειτα από έρευνα, από την άλλη, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης επεσήμανε πως «το έργο

έχει ξεκινήσει να ωριμάζει έπειτα και από την έγκριση της αρχαιολογίας και συνέχισε λέγοντας πως το οικόπεδο στο μέλλον θα μπορεί να αξιοποιηθεί και για άλλες δομές. Πρόκειται για μια νόμιμη δομή και όχι για παράνομα καταφύγια. Θα ελέγχεται ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορεί αυτή η δομή να λειτουργήσει χωρίς κτηνίατρο. Θα είναι επισκέψιμη από σχολεία, θα προάγει την παιδεία, δεν θα υποβαθμίσει την περιοχή αλλά θα την αναβαθμίσει!».

Τον λόγο πήρε η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη, Νίκη Αποστολάκη, λέγοντας πως ο χώρος γειτνιάζει με το αεροδρόμιο και ρώτησε «με δεδομένη την ηχητική επιβάρυνση της περιοχής πως μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί τα άρρωστα ζώα;».

Ερώτημα πάντως πολλών δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής παρατάξεων, ήταν η στελέχωση της δομής αλλά και το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του.

Ακόμη, στο τραπέζι έπεσαν και οι ενέργειες για την εξεύρεση ενός άλλου χώρου.

Ειδικότερα ο Νίκος Βουρλάκης ρώτησε: «Τι ενέργειες έγιναν για την εξεύρεση ενός άλλου χώρου;»

Με την σειρά του ο Σεραφείμ Ρίζος εξέφρασε την άποψη πως «Προφανώς δεν θα είναι κλινική αυτή η δομή, αλλά όπως έχει ειπωθεί από φιλοζωικές οργανώσεις, η δομή έχει κατηγορηθεί ως Κυνοκομείο και έχει υπάρξει μια σφοδρή κριτική απέναντι στον αντιδήμαρχο σε σχέση με τις επιλογές αυτές. Πρέπει να μας απασχολήσει και η λειτουργία αυτού. Αυτή η δομή πως θα λειτουργήσει; Θα διεκδικηθεί η ύπαρξη μόνιμων κτηνιάτρων;  Δεν πρέπει να αγνοήσουμε και τις ανησυχίες των κατοίκων…

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να εμπιστευθούν την δημοτική αρχή σε αυτήν την πρωτοβουλία. «Πρόκειται για μία δομή πρότυπο. Εδώ θα είμαστε να αξιολογηθούμε για το αποτέλεσμα. Οφείλουμε να πράξουμε και να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας έχουν δοθεί. Η ευκαιρία τώρα είναι η χρηματοδότηση για την κατασκευή αυτής της δομής. Αναλαμβάνω την ευθύνη να φέρω εις πέρας πράγματα τα οποία σχεδίασα και παρουσίασα. Αν αυτό δεν συμβεί θα υπάρχει η τόλμη όχι μόνο της αναγνώρισης του λάθους αλλά και η διόρθωση αυτού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης, στις αντιδράσεις των παρατάξεων και των κατοίκων απάντησε πως η ενέργεια αυτή (η δημιουργία του κυνοκομείου στη περιοχή εκείνη) είναι νόμιμη και πως η αρμόδια επιτροπή έλεγξε και είπε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος.

Ο Τάσος Βάμβουκας υποστήριξε πως «Ο χώρος βρίσκεται στην καρδιά του Ακρωτηρίου και θα υποβαθμίσει τη περιοχή».

«Συμβάλλει η δημιουργία μιας δομής τέτοιας στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα; Πιστεύουμε ναι, συμβάλλει. Ναι μπορούμε να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η δομή θα επιβαρύνει το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων» είπε με τη σειρά του ο Γιάννης Σαρρής.

«Δεν μας έχετε πείσει ότι έχετε κλείσει τα περιθώρια για εύρεση ενός καλύτερου τόπου.» είπε ο Νίκος Βουρλάκης.

«Καταστρέφεται μία πανάκριβη περιοχή» τόνισε με την σειρά του ο εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής κ. Μπροκαλάκης. «Όλα στο πόδι και σε δύο μέρες. Είναι η εύκολη λύση για υποβάθμιση μίας περιοχής που έχουμε αναφέρει πολλές φορές πόσα πολλά μπορούν να γίνουν. Θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα χρησιμοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ακυρωθεί η αυθαιρεσία σας» κατέληξε.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Υπερψηφίστηκε| Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία Κυνοκομείου στο Καμπάνι Ακρωτηρίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα