Χανιά | Υπέγραψαν σύμβαση για την ύδρευση της Γεωργιούπολης – Έργο αξίας 1.800.000 ευρώ | Video

| Video

Δύο μεγάλους αγωγούς ύδρευσης που θα μεταφέρουν πόσιμο νερό από τις πηγές της Μάζας στη δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης του δήμου Αποκορώνου θα κατασκευάσει ανάδοχος εργολάβος, με τη σχετική σύμβαση να υπογράφεται το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του ΟΑΚ. Το έργο, πέρα από την πρακτική πλευρά της ύδρευσης, έχει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, καθώς θα επιτρέψει να μην αφαιρείται νερό από τη λίμνη του Κουρνά που τώρα χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι η Γεωργιούπολη παίρνει αυτό που δικαιούται, με τα έργα ύδρευσης, τον βιολογικό καθαρισμό και τις οδικές παρεμβάσεις:

“Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Το έργο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής της Γεωργιούπολης που αυτή τη στιγμή υδρεύεται από τη λίμνη του Κουρνά, τις πηγές Αργουρούπολης και ενίοτε από το ταχυδιυλιστήριο του ΟΑΚ, παύει να έχει πρόβλημα. Σε συνδυασμό με το έργο στο φράγμα Ποταμών θα σώσει περιβαλλοντικά τη λίμνη του Κουρνά. Το νερό θα οδεύει από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις της Μάζας με δύο μεγάλους αγωγούς μέχρι τον Καβρό. Σε συνδυασμό με τον βιολογικό καθαρισμό, την οδική ασφάλεια και άλλα έργα υποδομής, η περιοχή παίρνει αυτό που δικαιούται.”

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, τόνισε ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των δήμων, προσφέροντας την τεχνογνωσία του:

“Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο και τον δήμο Αποκορώνου για το έργο που θα υδρεύσει την περιοχή από Γεωργιούπολη μέχρι Καβρό. Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος μαζί με την τουριστική ανάπτυξη. Το κόστος προϋπολογίζεται σε 1.800.000 ευρώ και ξεκινάει ο εργολάβος άμεσα. Ο ΟΑΚ είναι εδώ για να βοηθήσει τον δήμο Αποκορώνου. Προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις και δίδεται λύση ύδρευσης.”

Οι γεωτρήσεις της Μάζας θα υδροδοτούν όλες τις υφιστάμενες περιοχές της δημοτικής ενότητας Γεωργιούπολης, όπως το Μουρί, τον Κάβαλο, τον Καβρό μέχρι και τα Δράμια.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Υπέγραψαν| Υπέγραψαν σύμβαση για την ύδρευση της Γεωργιούπολης – Έργο αξίας 1.800.000 ευρώ | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα