Χανιά | Ξεκίνησε ο δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή

Ξεκίνησε και επίσημα στα φαρμακεία των Χανίων ο δωρεάν εμβολιασμός έναντι της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και για τους άνω των 60, χωρίς να απαιτείται πλέον ιατρική συνταγή. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων ,Μανώλης Κατσαράκης σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr.

Όπως έκανε γνωστό, «η εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία από το το βράδυ της Δευτέρας και εστάλησαν και οι σχετικές οδηγίες στους φαρμακοποιούς. Οι φαρμακοποιοί

ενημερώνουν τους πολίτες για την δυνατότητα που έχουν από δω και στο εξής για τον εμβολιασμό τους χωρίς ιατρική συνταγή.

Σχετικά με την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, οι φαρμακοποιοί έχουν καταθέσει κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τις διασταυρώσεις δεδομένων και αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα».

Όσοι πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν το πλησιέστερο φαρμακείο και να διενεργήσουν τον εμβολιασμό με την βοήθεια του φαρμακοποιού, ο οποίος έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει τα στοιχεία του ασφαλισμένου στην ειδική εφαρμογή και να προχωρήσει την διαδικασία.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ξεκίνησε| Ξεκίνησε ο δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα