Χανιά | Ξεκινά σήμερα η 5η Έκθεση Βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι | Χιλιάδες βιβλία από 13 βιβλιοπωλεία και πλούσιες εκδηλώσεις

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και χιλιάδες βιβλία λογοτεχνίας, ιστορίας, ποίησης, φαντασίας, αυτογνωσίας κ.ά, ξεκινά σήμερα Σάββατο, για 5η συνεχή χρονιά η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Για δεκαπέντε βραδιές, από τις 5 έως και τις 19 Αυγούστου από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, οι Χανιώτες αλλά και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπτερα των 13 βιβλιοπωλείων της πόλης μας και να επιλέξουν βιβλία για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη, «εμείς στον Δήμο Χανίων αγαπάμε και

στηρίζουμε το βιβλίο και τους ανθρώπους του, τους συγγραφείς και τους βιβλιοπώλες. Το βιβλίο για μας είναι παιδεία, πολιτισμός, είναι ο τρόπος να βιώνουμε το γιατί και το πώς του μέσα και του έξω κόσμου μας. Συνεργαζόμαστε λοιπόν με τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, διοργανώνοντας την 5η έκθεση βιβλίου στο παλιό λιμάνι και με αυτόν τον τρόπο δηλώνουμε για μία ακόμη φορά την πίστη μας ότι το βιβλίο είναι διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον»

«Στις λίθινες, στις ορειχάλκινες και στις χρυσές ψηφίδες 7.000 χρόνων ιστορίας και πολιτισμού, προσθέτουμε με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού προς την πόλη μας μία ακόμα μικρή ψηφίδα πολιτισμού στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας», είπε ο κ. Χρήστος Μαχαιρίδης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, βιβλιοπώλης, εκδότης και ιστορικός – ερευνητής και συνέχισε: «Αυτή η πόλη, με σεβασμό και αδελφωμένη με το παρελθόν της, θα συνεχίζει να διασχίζει σαν ιστιοφόρο τα κύματα, αναζητώντας την βαθύτερη ουσία τόσο της προσωπικής όσο και της συλλογικής της ύπαρξης, αρνούμενη την πολιτιστική της αλλοτρίωση».

Από τη μεριά της το μέλος της οργανωτικής επιτροπής και βιβλιοπώλης κα Γεωργία Ξηρογιαννάκη, αναφέρθηκε στις πλούσιες, παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, παρουσιάσεις βιβλίων, παράσταση Καραγκιόζη και μουσική βραδιά με τη συμμετοχή Χανιωτών –και Κρητικών – λογοτεχνών και καλλιτεχνών

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων:

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 8 μ.μ. έως 12 μ.μ. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9 μ.μ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα