Χανιά | Το πήλινο “Σφράγισμα του Ηγεμόνα” έγινε η πρώτη τοιχογραφία της πόλης | Photos + Video

| Photos + Video

ΑπόΧανιά | ένα πήλινο εύρημα του 15ου αιώνα, σε μία κόλλα χαρτί. Από μία κόλλα χαρτί, σε έναν τεράστιο τοίχο!

Η πρώτη τοιχογραφία των Χανίων, είναι γεγονός! Και ήρθε για να φωτίσει μία γωνιά της πόλης που μέχρι σήμερα, περνούσε απαρατήρητη από τους περισσότερους.

Πρόκειται για το πρώτο mural στα Χανιά, σε έναν τοίχο 10 μέτρων και απεικονίζει το πήλινο “Σφράγισμα του Ηγεμόνα”, από την προϊστορική Κρήτη

(15ου αιώνα π.Χ) και βρίσκεται στο Δημοτικό Parking “Κύδων”, στην οδό Περίδου.

“Το έργο έχει σκοπό έχει να εξωραΐσει τον χώρο και να στείλει κάποια μηνύματα για την ιστορία της πόλης, καθώς αποτυπώνει την μορφή ενός άνδρα ο οποίος στέκεται πάνω από τα κτίρια και την αρχαία Κυδωνία”. δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

“Ανυπομονούμε και ελπίζουμε να ζωγραφίσουμε κι άλλους τοίχους της πόλης με θεματολογία την Ελληνική Αρχαιολογία, είναι τόσο εκπληκτικές οι ιστορίες και είμαστε ενθουσιασμένοι που τις αναδεικνύουμε με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στους κατοίκους των Χανίων αλλά και στους επισκέπτες”, είπε ο αρτίστας, Steve O’Donnel.

Εκείνος με τους δύο συνεργάτες του, κατάφεραν να ζωγραφίσουν τον τοίχο σε τέσσερις ημέρες!

Το project ωστόσο δεν σταματά στον τοίχο…

“Αποφασίσαμε με το Δ.Σ της Κύδων να ξεκινήσουμε από το πάρκινγκ. Εδώ ακριβώς από κάτω υπάρχουν ρωμαϊκοί τάφοι και σε συνεργασία με την αρχαιολογία προσπαθούμε να τους αναδείξουμε, ο περιβάλλον χώρος θα γίνει χώρος πρασίνου και με το πρόγραμμα Horizon, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο, θα προσθέσουμε στο parking κάθετους κήπους.” είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ A.E, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Ανάλογες τοιχογραφίες αναμένεται να δούμε και σε άλλους τοίχους της πόλης, με σκοπό να γεμίσουν με χρώμα την καθημερινότητά μας!

The post Χανιά | Το πήλινο “Σφράγισμα του Ηγεμόνα” έγινε η πρώτη τοιχογραφία της πόλης | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα