Χανιά | Το περιβάλλον μέσα από τον φωτογραφικό φακό των… πολιτών – Τι είναι το νέο πρότζεκτ «IRIS Green Witness»

ΝαΧανιά | ανακαλύψουν τον «πράσινο» φωτογράφο μέσα τους, καλεί τους πολίτες το νέο πρότζεκτ «IRIS Green Witness». Πρόκειται για ένα εργαλείο app τεχνολογιών αιχμής για την κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης της περιβαλλοντικής φωτογραφίας και απευθύνεται τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του νησιού.  Φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την προσωπική ευθύνη και τη δημιουργικότητα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης

βιώσιμων τρόπων ζωής.

Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά οι πολίτες μεταφέρουν πληροφορία στους φορείς διαχείρησης και στην UNESCO.

«Η UNESCO δεν θέλει να περιοριστεί σε άτυπες, άχρωμες και άγευστες εκθέσεις. Θέλει να έχει εσάς, την παρουσία σας, το μάτι και το αυτή της πάνω στα γεωπάρκα, στα μνημεία της unesco και στους φορείς διαχείρησης» δήλωσε ο Γιάννης Τζώρτζης, φωτογράφος, δικηγόρος της ΡΑΕ και πρόεδρος της Green Project.



Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή βοηθά και στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Αντώνης Παπαδεράκης:

«Τελικός σκοπός είναι η προώθηση του βιώσιμου τουρισμού που έχει ως βασική παράμετρο την προστασία των οικοσυστημάτων. Εμείς στην Κρήτη έχουμε πάρα πολλά οικοσυστήματα τα οποία χρήζουν και προστασίας και ένταξής τους με ένα βιώσιμο τρόπο σε αυτό που λέμε τουριστικό προϊόν. Γιατί αυτος είναι ο πλούτος μας, αυτός είναι στοιχείο της ζωής μας και αυτό πρέπει να διαφυλλάξουμε»



Η πρωτοβουλία ξεκινά με την έκθεση 8 φωτογράφων της Green Project που μεταφέρουν την κραυγή αγωνίας των μνημείων της UNESCO στην Κρήτη, συγκεκριμένα των Γεωπάρκων της Σητείας και του Ψηλορείτη και του Αποθέματος Βιόσφαιρας της Σαμαριάς.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Το περιβάλλον μέσα από τον φωτογραφικό φακό των… πολιτών – Τι είναι το νέο πρότζεκτ «IRIS Green Witness» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, IRIS Green Witness,chania |, IRIS Green Witness