Χανιά | Το μεγάλο ζητούμενο για τις γυναίκες: Ισότητα και συμμετοχή – Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης | Video

ΑκόμαΧανιά | και σήμερα, στον 21ο αιώνα, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση και τη βία και μάλιστα σε αναπτυγμένες και πολιτισμένες – θεωρητικά – χώρες και η Περιφέρεια  Κρήτης πραγματοποιεί την Πέμπτη στα Χανιά, ημερίδα με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια και συλλογική ζωή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής,

Λάμπρος Βαμβακάς, τόνισε ότι στόχος των δεκαεξαήμερων εκδηλώσεων της Περιφέρειας να ενημερωθούν οι πολίτες και να βρουν το θάρρος να μιλήσουν, αν πρόκειται για γυναίκες που αντιμετωπίζουν ζητήματα βίας ή διακρίσεων.

Η Σοφία Μαλανδράκη, εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, τόνισε ότι οι διακρίσεις σήμερα παραμένουν υπαρκτές:

“Η γυναίκα πρέπει να επιχειρηματολογήσει πέντε φορές παραπάνω για να πάρει ό,τι παίρνει ο άνδρας. Πρέπει να αποδείξει παραπάνω ότι οι προτάσεις της έχουν ένα βάρος. Στα κέντρα αποφάσεων η γυναίκα θέλουν να παραμείνει σε δευτερεύοντα ρόλο και αυτό φαίνεται. Είναι όμως στο δικό μας χέρι να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μη δέχονται την ανισότητα.”

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι τα στοιχεία από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών δείχνουν πως οι καταστάσεις βίας αυξάνονται και πως η βία υπάρχει και είναι απόλυτα υπαρκτή, προερχόμενη μάλιστα από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η Κατερίνα Βλασάκη, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Κρήτης, δήλωσε ότι οι δομές που υπάρχουν σήμερα για την περίθαλψη και τη συμβουλευτική γυναικών που αντιμετωπίζουν θέματα βίας λειτουργούν μεν, αλλά δεν επαρκούν.

Μετά τις ομιλίες, αναμενόταν να πραγματοιποιθεί στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή γυναικών που έχουν διακριθεί σε σειρά τομέων της κοινωνικής ζωής, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, η Μαίρη Λιονή, η Άννα Ντουντουνάκη, η Λένα Μπορμπουδάκη, η Αμαλία Μπασιά και άλλες.

Η ημερίδα εντάσσεται στις 16ήμερες δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, που υλοποιούνται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από 25 Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», έως 10 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

The post Χανιά | Το μεγάλο ζητούμενο για τις γυναίκες: Ισότητα και συμμετοχή – Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης | Video| Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα