Χανιά | Το έργο “Art Code” του νηπιαγωγείου Χωραφακίων – Οι «κώδικες» της ζωής και του κόσμου | Photos

| Photos

ΤοΧανιά | νηπιαγωγείο Χωραφακίων, ως σχολείο eΤwinning, υλοποίησε τη φετινή χρονιά το έργο με τίτλο “Art Code”, με συνεργάτες από νηπιαγωγεία της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας και της Σερβίας.

Η κοινότητα σχολείων της Ευρώπης eTwinning προσφέρει μια ασφαλή πλατφόρμα για τα σχολεία, προκειμένου να επικοινωνήσουν,

να συνεργαστούν, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας στην Ευρώπη.

Το έργο “Art Code” βασίζεται στις αρχές και στους άξονες της εκπαίδευσης STE(A)M. Μέσω των επιστημών STEM και της (Art) Τέχνης (των διαφόρων μορφών της – ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, θέατρο) προσεγγίσαμε διάφορους “κώδικες” της ζωής και του κόσμου, “αποκωδικοποιήσαμε” πολυτροπικά μηνύματα και συμβολισμούς, φτιάξαμε δικούς μας κώδικες, γρίφους και αινίγματα.

Οι κώδικες που ασχοληθήκαμε είναι: Κώδικας: Επικοινωνία, Κώδικας: Διαδίκτυο, Κώδικας: Συναισθήματα, Κώδικας: Περιβάλλον, οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, Κώδικας: Μουσική

Βασικός σκοπός του έργου ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής, συναισθηματική νοημοσύνη και να καλλιεργήσουν δεξιότητες αλγοριθμικής, κριτικής και υπολογιστικής σκέψης για την ανάλυση και επίλυση προβλημάτων.

Μέσα από το έργο μας δόθηκε επίσης η δυνατότητα να συμμετάσχουν μαζί με τους εταίρους τους σε διάφορες εθνικές, ευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες δράσεις και διαγωνισμούς όπως στην “Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών”, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU CODE WEEK), στην Ώρα του Κώδικα (HOUR OF CODE), στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), στην Παγκόσμια Ημέρα Παιχνιδιού στο Σχολείο (Global School Play Day), στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools και στην Ώρα της Γης (Earth Hour).

Στο έργο εντάχθηκαν και τα εργαστήρια δεξιοτήτων με τους 4 θεματικούς κύκλους. Το ταξίδι στον κόσμο του “ART CODE” ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, με τη γνωριμία και παρουσίαση των σχολείων και των εταίρων και τελειώνει τον Μάιο με την αξιολόγηση από τις εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς όλων των συνεργαζόμενων σχολείων.

Αναλυτικά όλες οι δράσεις και οι λεπτομέρειες του έργου υπάρχουν στην ιστοσελίδα του
Νηπιαγωγείου εδώ.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Το έργο “Art Code” του νηπιαγωγείου Χωραφακίων – Οι «κώδικες» της ζωής και του κόσμου | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, “Art Code”, Χωραφακίων –, | Photos,chania |, “Art Code”, chorafakion –, | Photos