Χανιά | Το 60% το σχολείων της πρωτοβάθμιας δεν μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση – Τι λέει ο Τσαλαπάκης για τη λειτουργία των σχολείων

“ΣταΧανιά | Χανιά το 60% των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας έχει δηλώσει αδυναμία να παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανέφερε Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντώνης Τσαλαπάκης, το πρωί της Δευτέρας, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας

που σαρώνει τη χώρα.

Στα Χανιά οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές για την Δευτέρα και την Τρίτη. Σύμφωνα με τον κύριο Τσαλαπάκη, αρκετά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία είναι εκείνα που έχουν παρουσιάσει αδυναμία διεξαγωγής της διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση.

Οι σύλλογοι διδασκόντων εξέτασαν αν το σχολείο μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση, αν οι μαθητές διαθέτουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό ή το που θα αφήσουν τα παιδιά τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου για όσα σχολεία παραμείνουν κλειστά να προχωρήσουν σε εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, ανέφερε  “Η υπουργός χρησιμοποίησε το πείραμα της Φλώρινας και προσπάθησε να δείξει ότι σε άλλα μέρη της Ελλάδας αυτό γίνεται αρκετό καιρό τώρα, κάτι το οποίο δεν συμβαδίζει με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εδώ.”

Ο Χανιώτης εκπαιδευτικός αναφέρθηκε και στα τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα οποία είναι ότι η πλατφόρμα του υπουργείου δεν υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές, καθώς κινητά παλαιότερης τεχνολογίας για παράδειγμα, δεν μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση.

Επίσης, σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και τις επόμενες ημέρες εφόσον χρειαστεί, ο κύριος Τσαλαπάκης είπε πως όσα σχολεία μπορούν να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα το κάνουν.

Στην ερώτηση γιατί δεν συμφώνησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο να μη γίνουν μαθήματα εφόσον υπάρχουν τόσο σοβαρά προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ απάντησε χαρακτηριστικά “Έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό δυναμικό αλλά και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η κάθε σχολική μονάδα.”

Τέλος, σε ότι αφορά τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν με τηλεκπαίδευση ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει τα προβλήματα σε αρκετά σχολεία.

“Εμείς από τις σχολικές μονάδες θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, εφόσον το σχολείο μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογικά την τηλεκπαίδευση”, κατέληξε.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Το 60% το σχολείων της πρωτοβάθμιας δεν μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση – Τι λέει ο Τσαλαπάκης για τη λειτουργία των σχολείων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα