Χανιά | Θρήνος στο τελευταίο αντίο του παπά Μανώλη Γεωργακάκη | Photos

Θλίψη έχει προκαλέσει από την Πέμπτη η είδηση του θανάτου του πατήρ Μανώλη Γεωργακάκη σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Την Παρασκευή είπαν το τελευταίο αντίο στον καλοσυνάτο ιερέα του Αγίου Χαραλάμπους, η οικογένειά του καθώς και εκατοντάδες πιστοί, φίλοι, συμμαθητές, συμφοιτητές και κληρικοί από όλη την Κρήτη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους που διακονούσε εδώ και ένα χρόνο ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και του Μητροπολίτη

Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον ακέραιο χαρακτήρα του και την δημιουργική διακονία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα αυθεντικού ιερέα που πάντα προέτασσε την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους του, χωρίς κριτήρια και διακρίσεις.

Όπως αναφέρει το imka.gr, συλλυπητήριο χαιρετισμό μέσω εκπροσώπου, απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίο ο μακαριστός ιερέας υπηρέτησε ως διάκονος μία δεκαετία.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν ψηφίσματα, από τον Σύνδεσμο Εφημεριών Χανίων ”ο Ποιμήν” και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.

Να σημειωθεί ότι πάνω από το σεπτό του σκήνωμα, καθ όλη τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας βρίσκονταν οι καλοί του φίλοι, ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο π. Στυλιανός Σταγάκης, ο π. Νικόλαος Λαδόπουλος και ο π. Μιχαήλ Πίσαρης.

Keywords
Αναζητήσεις
??? ???? ??????
Τυχαία Θέματα