Χανιά | «Θερίζουν» τους καπνιστές οι καρκίνοι του ουροποιητικού ενώ νέες θεραπείες γεννούν ελπίδα

Αυξημένος αριθμός καρκίνων ουροδόχου κύστης και νεφρού σημειώνεται στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πάθηση η οποία συσχετίζεται πλέον άμεσα με το κάπνισμα.

Αυτό επισημάνθηκε στο 5ο Διεπιστημονικό Preceptorship Ουρολογικού Καρκίνου που είναι σε εξέλιξη σήμερα και αύριο στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής,

ιατρό Χαράλαμπο Κουρούση, το συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στις διαγωνιστικές όσο και στις θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και κλινικά φροντιστήρια. 

«Κυρίως στον καρκίνο του νεφρού αλλά και στον καρκίνο του προστάτη υπάρχουν πάρα πολλές και σημαντικές εξελίξεις, οι ασθενείς ζουν πολλά χρόνια και με καλή ποιότητα» ανέφερε ο κ. Κουρούσης και σημείωσε πως: «Υπάρχουν μεγάλες θεραπευτικές εξελίξεις, σημαντικότερη είναι η ανοσοθεραπεία κυρίως στον καρκίνο του νεφρού έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα».

zarpanews.gr

The post Χανιά | Θερίζουν| «Θερίζουν» τους καπνιστές οι καρκίνοι του ουροποιητικού ενώ νέες θεραπείες γεννούν ελπίδα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα