Χανιά | Θα «παρατήσουν» τα άλογα στο δημαρχείο οι αμαξάδες! Τους μειώνουν τις ώρες παραμονής στο Λιμάνι

Ανάστατοι είναι οι αμαξάδες στα Χανιά, μετά από απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, που τους υποχρεώνει να βγαίνουν εκτός του Ενετικού Λιμανιού μετά τις 7:30 το απόγευμα, κι ενώ μέχρι και τις αρχές του μήνα, το ωράριο παραμονής ήταν μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι αμαξάδες, που συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, τόνισαν μεταξύ άλλων, πως αυτή η απόφαση πάρθηκε από το Δ.Λ.Τ χωρίς να γίνει καμία συζήτηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και χωρίς να συνυπολογιστούν οι συνέπειες της.

Όπως

είπε ο εκπρόσωπος των αμαξάδων κ. Αναστάσιος Χαλβατζάκης, η απόφαση αυτή δεν έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια» και γι αυτό δεν έχει καμία ισχύ.

Τόνισε επίσης, ο εκπρόσωπος των αμαξάδων, πως αυτό που ζητούν από το δήμαρχο Χανίων είναι να μην ισχύσει η νέα απόφαση και μέχρι αυτό να αλλάξει, για να μπορούν αποχωρούν από το λιμάνι πάλι στις 9 το βράδυ, να συνεννοηθεί με το Λιμεναρχείο για να μην τους βεβαιώνονται παραβάσεις.

Ο κ. Χαλβατζάκης σημείωσε πως αν ισχύσει η νέα απόφαση του Δ.Λ.Τ., όλοι οι αμαξάδες θα οδηγηθούν σε οικονομικό τέλμα, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Οι αμαξάδες, κατήγγειλαν και μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος τους, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε τουριστικό λεωφορείο να μπαίνει μέσα στο λιμάνι και να παραλαμβάνει τουρίστες, ενώ οι ίδιοι υποχρεώνονται να αποχωρούνν στις 7:30 το απόγευμα.

Σημειώνεται, πως όπως είπε και ο κ. Βασίλης Δασκαλάκης, αυτό που «ζητάμε είναι να κατανοήσει ο δήμαρχος Χανίων την όλη κατάσταση.»

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπαν χαρακτηριστικά, αν δεν υπάρξει αλλαγή στην απόφαση, θα αναγκαστούν να φέρουν τα άλογα τους έξω από το δήμο Χανίων, για να αναλάβει η δημοτική αρχή την φροντίδα τους.

Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας είπε, πως θα πρέπει επιτέλους να διευθετηθούν όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται εντός του Ενετικού Λιμανιού, τόνισε πως κατανοεί το πρόβλημα των αμαξάδων ενώ παράλληλα σημείωσε πως θα επανεξετασθεί το όλο θέμα.

Ανέφερε τέλος, πως θα γίνει προσπάθεια για να εξευρεθεί μια καλύτερη λύση, ενώ αναπτύσσοντας το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης, επικαλέσθηκε ζητήματα ασφάλειας τις βραδινές ώρες κυρίως, όπου το Ενετικό Λιμάνι δέχεται πληθώρα επισκεπτών.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα