Χανιά | Θα διψάσουμε φέτος το καλοκαίρι; | Τι έδειξε σύσκεψη για τα νερά της Αγιάς

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι υπεύθυνοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να διψάσουμε φέτος, καθώς όπως ανέφεραν σήμερα, παρά τις μειωμένες βροχοπτώσεις, εντούτοις οι ποσότητες νερού είναι επαρκείς.

Όπως είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μαρίνος Κριτσωτάκης κατά την διάρκεια σύσκεψης με θέμα «Διαχείριση του Συστήματος των Πηγών Αγυιάς και παρουσίαση μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια τα Χανιά

αυτή τη χρονιά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.»

Ο κ. Κριτσωτάκης ανέφερε πως σε ότι αφορά την λίμνη της Αγιάς έχει υπολογιστεί το υδάτινο δυναμικό που μπορούμε να πάρουμε, το οποίο είναι υπεραρκετό, άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τις περιοχές που υδρεύονται ή αρδεύονται από εκεί.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, καθηγητής της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, είπε πως κατά την διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης για την αναρίθμηση των πηγών της Αγιάς αυτό που προκύπτει είναι το ότι η Αγιά είναι ένας φυσικός ταμιευτήρας που έχει πάρα πολύ νερό λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμα και αν σταματούσε να έβρεχε ακόμα και για 20 χρόνια η πηγή θα συνέχιζε να δίνει νερό.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε πως η φετινή ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και το ζητούμενο είναι το πώς θα εκμεταλλευτούμε τα νερά της Αγιάς προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα