Χανιά | Τα νηπιάκια του 11ου, υποδέχτηκαν τη μικρή προσφυγοπούλα Ζεϊνάμπ | Photos

Τη Ζεϊνάμπ υποδέχθηκαν στις 30 Απριλίου 2018, στο 11ο νηπιαγωγείο τα νήπια μας. Ένα προσφυγάκι του προγράμματος στέγασης αιτούντων ασύλου σε διαμερίσματα στην Κρήτη. Στο πλαίσιο ανάπτυξης του σχεδίου eTwinning »A new friend in our doorsteps- A refugee», οι μαθητές μας είχαν πολλές απορίες και μας ζήτησαν να εντοπίσουμε πρόσφυγες για να βρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Με τη συνδρομή της Σύμπραξης Φορέων Χανίων που συνεργάζεται με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. εντοπίσαμε τη μικρή Ζεϊνάμπ

και τη μητέρα της Μαγιάντα. Μία μάνα εννέα παιδιών, χήρα από το Ιράκ, που πήρε μαζί της τα επτά και μετά από ένα ταξίδι 20 ημερών εντοπίστηκε σε βάρκα, μια νύχτα με βροχερό καιρό στα κρύα νερά του Αιγαίου από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η μέρα ήταν μία γεμάτη, όμορφη, συγκινητική μέρα για όλους μας που μικροί και μεγάλοι έκαναν πράξη το «Υπάρχουμε μαζί». Οι απορίες βρήκαν απαντήσεις, συγκλονιστικές πολλές φορές.

Η μαμά Μαγιάντα κρατώντας ως πολύτιμο θησαυρό τις αναμνήσεις της και θέλοντας να μοιραστεςί κάποιες μαζί μας, μας μετέφερε και είπε ένα παραμύθι του τόπου της που τα παιδιά αμέσως εντόπισαν ότι έμοιαζε πολύ με το μύθο του Αισώπου. Μέσα από έναν διάλογο τα παιδιά εντόπισαν τα κοινά μας σημεία, τα ίδια μας δικαιώματα και έτειναν χέρι φιλίας στη μικρή Ζεϊνάμπ που αμέσως το αποδέχτηκε. Η μέρα έκλεισε με παιγνίδι και ένα ανοικτό ραντεβού για να ξανασυναντηθούμε.

Πηγή: mascor1.wixsite.com

Keywords
Τυχαία Θέματα