Χανιά | Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας | Απαραίτητη η συνεργασία δήμων και Αντιπεριφέρειας

Μόνο η συνεργασία μεταξύ των δήμων και της Αντιπεριφέρειας, είναι η λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων, που μπορεί να προκληθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα, τόνισε με έμφαση στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, εν όψει της ερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο κ. Βουλγαράκης ανάφερε μεταξύ άλλων πως τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν από το ότι δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί

οι αρμοδιότητες δήμων, περιφερειών ενοτήτων, αλλά και δασαρχείου.

Για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων είπε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει συνεννόηση για κάθε ρέμα και ότι χρήματα υπάρχουν, να διατίθενται για το σκοπό αυτό και να προλαμβάνονται οι όποιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως οι αρμοδιότητες θα πρέπει να εκχωρηθούν εκεί που θα διατεθούν τα χρήματα, χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμα το απαραίτητο ξεκαθάρισμα. Ανέφερε επίσης πως κατά τη σημερινή συνάντηση θα ξεκαθαριστούν οι υποχρεώσεις των δήμων και της Αντιπεριφέρειας, προκείμενου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση πως την χαρακτήρισε τουλάχιστον ανεπαρκή, ενώ χαρακτήρισε και ο ίδιος από την πλευρά του το νομικό πλαίσιο δαιδαλώδες.

Ανέφερε δε το χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου αντιδήμαρχος του δήμου και ο ίδιος, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν έγινε προσπάθεια καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Κερίτη, μετά από καταγγελία περίοικου.

Τέλος σε δήλωση του ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης, είπε πως τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αφορούν στις υποδομές του δήμου, ενώ μέχρι και σήμερα, δεν έχουν διατεθεί τα χρήματα που έχει ζητήσει η δημοτική αρχή, για την αποκατάσταση των ζημιών της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, από την κακοκαιρία του προηγούμενου Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κουκιανάκης είπε ότι η τελευταία κακοκαιρία επιδείνωσε την όλη κατάσταση και ο δήμος με νέο τεχνικό δελτίο προς την περιφέρεια ζητά την χρηματοδότηση που πήραν και οι υπόλοιποι δήμοι σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου ανέφερε πως οι ανάγκες του δήμου από τις ζημιές ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα