Χανιά | Συναγερμός για Ιταλούς σε ακυβέρνητο σκάφος | Ο ένας με πρόβλημα υγείας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στις υπηρεσίες και του Λιμεναρχείου Χανίων καθώς σε σκάφος με δύο Ιταλούς επιβαίνοντες σημειώθηκε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα αυτό να παραμείνει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κυθήρων.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Τελικά, στο σημείο έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ενώ ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τον 36χρονο ασθενή και τον μετέφερε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Χανίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ

στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Αναλυτικά:

«Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακή οι Λιμενικές Αρχές Χανίων, Νεάπολης Βοιών, Κυθήρων και Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους “VITTORIO” σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κυθήρων, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες ηλικίας 61 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια το ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκε ότι ο 36χρονος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τον 36χρονο ασθενή και τον μετέφερε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Χανίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το “VITTORIO” ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” στο λιμάνι των Αντικυθήρων, με τον 61χρονο αλλοδαπό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα