Χανιά | Συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια στις Πανελλαδικές και μένουν Κρήτη για σπουδές!

Αριστούχοι της θετικής κατεύθυνσης και οι δύο, είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται με βαθμολογίες που θα τους «έβαζαν» σε οποία σχολή ήθελαν! Μιλούν στο zarpanews.gr και εξηγούν γιατί μένουν Κρήτη για σπουδές.

Ο Γιάννης Καποκάκης από το Γενικό Λύκειο Σούδας συγκέντρωσε στο 3ο πεδίο 19.127 μόρια με 19.3 στη Βιολογία, 19.4 στη Χημεία, 19.8 στη Φυσική και 17.8 στην Έκθεση και στόχος του είναι να περάσει στη σχολή Βιολογίας στο Ηράκλειο

λόγω του ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αλλά και λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.
Στους μαθητές που μπαίνουν τώρα στη Γ’ Λυκείου εύχεται καλή δύναμη και τους συνιστά να είναι ψύχραιμοι, αισιόδοξοι και να διαθέτουν πίστη στα όνειρα και τους στόχους τους, με ποιοτικό διάβασμα, καθαρό μυαλό και εκτόνωση μέσα από εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ακόμη, ευχαριστεί θερμά τους «συνοδοιπόρους» σε αυτή μου την προσπάθεια, την οικογένεια του, τους φίλους του και, ασφαλώς, τους καθηγητές του, με τους οποίους είχε μια άριστη συνεργασία και τον παρότρυναν να προχωρήσει ως μαθητής και ως άνθρωπος.

Γιάννης Αποστολάκης: ΗΜΜΥ Πολυτεχνείο Κρήτης

Με 20 καθαρό στην Φυσική και 19,1 στα Μαθηματικά, ο Γιάννης Αποστολάκης α συγκέντρωσε 19.023. Με αυτή την βαθμολογία «χτυπάει» όποια σχολή θέλει όμως έχει αποφασίσει να μετακινηθεί μόλις λίγα μέτρα: από το Ενιαίο Λύκειο Ακρωτηρίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης. «Έχω επιλέξει την σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, λόγω του ότι έχει πάρα πολύ καλή φήμη και ξέρω ότι υπάρχουν πολλά εργαστήρια όπου γίνεται σημαντική δουλειά» λέει ο Γιάννης στο zarpanews.gr. Όπως αναφέρει η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, με πολύ διάβασμα αλλά επιβράβευση στο τέλος. Όσο για τους επόμενους υποψηφίους, τους συμβουλεύει να κάνουν υπομονή, να μη χάνουν το κουράγιο τους και να συνεχίζουν, γιατί στο τέλος οι κόποι τους θα ανταμειφθούν.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα