Χανιά | Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ζητούν παραχώρηση χωρίς ανταλλάγματα

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, ζήτησαν δημοτικές παρατάξεις και εκπρόσωποι πολιτών στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Θα γίνει δημόσιος διάλογος όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις» απάντησε από την πλευρά του ο Τάσος Βάμβουκας σε αίτημα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου» να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. «Όχι μόνο στο συμβούλιο. Θα τοποθετηθεί ολόκληρη η τοπική κοινωνία όταν θα έρθει η ώρα» ανέφερε

ο κ. Βάμβουκας.

Το θέμα άνοιξε μετά από την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στο συμβούλιο σχετικά με την «αιφνιδιαστική» όπως είπε επίσκεψη κλιμακίου του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Στις τοποθετήσεις τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με τα ανταλλάγματα που εξετάζει ο Δήμος με τον κ. Σαρρή να καλεί «να αξιολογηθούν οι προτάσεις με στόχο η τοπική κοινωνία να πάρει το στρατόπεδο εξολοκλήρου» και τους Παπαντωνάκη και Ρίζο να τονίζουν πως η διαπραγματευτική δύναμη αντλείται από τον κόσμο που τόσα χρόνια διεκδικεί την παραχώρηση.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδογιάννης είχε επαναλάβει την θέση του ότι θεωρεί ασύμφορη την ανταλλαγή του στρατοπέδου με το οικόπεδο της παλιάς Ολυμπιακής στο Ακρωτήρι ενώ ο κ. Σκουλάκης είχε εκφράσει έντονη δυσπιστία σχετικά με την συγκεκριμένη εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

«Αδύνατο να παραχωρηθεί όσο είναι ενεργό» επεσήμανε ο κ. Κεμεσίδης.

Από την πλευρά των πολιτών, τον λόγο πήρε η κα Καστρινάκη η οποία διαπίστωσε: «Με τον Δήμαρχο είμαστε στην ίδια πλευρά. Όμως έχουμε τους φόβους μας» και προσέθεσε πως «Οι καιροί είναι πονηροί και περίεργοι. Εμείς διεκδικούμε παραχώρηση χωρίς ανταλλάγματα».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος επανέλαβε την θέση του για εξέταση του θέματος συνολικά μαζί με τους Ιταλικούς Στρατώνες.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα