Χανιά | Στο συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟ καλεί ο σύλλογος εργαζομένων ιδιωτικής εκπαίδευσης

ΟΧανιά | Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους, τη Δευτέρα 22 Μάρτη στις 18:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγορας, για να υποδεχθούμε αγωνιστικά την αρμάδα του θανάτου των Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α, διαδηλώνοντας: «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Η ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

και ανανέωσε η ΝΔ μετατρέπει όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟϊκού στρατού. Η συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή,αλλά μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, σε μαγνήτη επιθέσεων, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, βάζοντας στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενισχύοντας τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγοντας το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο.

Η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους. Τα δεσμά αυτά είναι επιλογή των οικονομικά ισχυρών της χώρας για τα δικά τους συμφέροντα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτά του ελληνικού λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαχητική απάντηση και να απαιτήσουν:

 Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών.
 Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικαΝΑΤΟικες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη.
 Να δυναμώσει η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας.
 Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
 Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν
εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Στο συλλαλητήριο κατά του ΝΑΤΟ καλεί ο σύλλογος εργαζομένων ιδιωτικής εκπαίδευσης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα