Χανιά | Στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τους υδρογονάνθρακες ο Γιώργος Σταθάκης

Το τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων είπε πως έχει περάσει πλέον σε ένα νέο στάδιο, με αφορμή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τόσο για τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο αι για το οικόπεδο της Κέρκυρας.

Σε ότι αφορά την Κρήτη

ο κ. Σταθακης είπε πως έχει επίσης ενεργοποιηθεί ο διαγωνισμός για την έρευνα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης, ο οποίος προκλήθηκε από το ενδιαφέρον διαφόρων εταιριών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για αναβάθμιση της εταιρείας διαχείρισης των υδρογονανθράκων, ενώ παράλληλα ανοίγει και ένας διάλογος με τα πανεπιστήμια όπου υπάρχει ισχυρή ερεύνα και γνώσης στον τομέα αυτό.

Για το Πολυτεχνείο Κρήτης ο κ. Σταθάκης είπε πως «το ίδρυμα έχει μια πολύ ισχυρή παράδοση στον τομέα αυτό και η συζήτηση θα γίνει για να βρεθούν τρόποι να στηριχθεί για να έχει ένα ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία και στην νέα φάση που διανύουμε.»

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας της σχολής κ. Μανώλης Μανούτσογλου είπε ότι το τμήμα έχει να επιδείξει μακρόχρονη έρευνα στον τομέα της ενέργειας και το περιβάλλοντος, ενώ σε ότι αφορά την ενέργεια εδώ και χρόνια όπως ειπώθηκε έχει ξεκινήσει έρευνα τόσο για φυσικό αέριο όσο και για υδρογονάνθρακες.

Ο κ. Μανούτσογλου είπε πως το τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων έχει διαπιστώσει πως αυτό που υπάρχει στην Κρήτη και το οποίο είναι πολύ σημαντικό είναι οι ιαματικές πηγές που μπορούν να συνδεθούν και με το κομμάτι τουρισμού του νησιού.

Όπως είπε ο κοσμήτορας της σχολής είναι πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί πόσες από αυτές έχουν στο πέρασμα των χρόνων επιβιώσει.

Τέλος, από την πλευρά του ο καθηγητής της σχολής κ. Νίκος Πασσαδάκης είπε πως «το Τμήμα Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει την ερευνητική και εκπαιδευτική υποδομή στην κατεύθυνση του πετρελαίου και με την δημιουργία και του μεταπτυχιακού προγράμματος μηχανικοί πετρελαίου αποτελούμε το κέντρο της εκπαίδευσης πετρελαίου στην Ελλάδα

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα