Χανιά | Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στα Χανιά με θέμα «Αλληλεγγύη Χωρίς Συμβιβασμούς».Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, αναφέρονται τα εξής:

«Ζούμε σε μια εποχή που ο φασισμός και ο ρατσισμός βαφτίζονται «δικαίωμα στην άλλη άποψη» και ο κυνισμός ρεαλισμός. Σε μια εποχή που η κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων βαφτίζεται «ανάπτυξη».
Πρόσφυγες και μετανάστες

κρύβονται από την κοινή θέα, φυλακίζονται χωρίς έγκλημα, απελαύνονται παράνομα, δημιουργώντας μια τεράστια «υγειονομική ζώνη» στην περιφέρειά της Ευρώπης.
Ζούμε σε μια πόλη που αλλάζει συνεχώς στο όνομα της τουριστικοποίησης, απωθεί τις κοινωνικές ανάγκες,οι ανισότητες μεγεθύνονται και τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται.
Εμείς επιλέγουμε να μη μείνουμε απαθείς. Βρισκόμαστε με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται και παλεύουν για ζωή και αξιοπρέπεια.

Στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων όλοι εμείς οι «από τα κάτω» ενώνουμε τις φωνές μας. Συζητάμε και ενημερωνόμαστε για τα ζητήματα που μας αφορούν, οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας, ακούμε ήχους και χορεύουμε σε ρυθμούς από όλο τον κόσμο.
Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη!
Ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 21.00 στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5).»

zarpaanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα