Χανιά | Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού κλιμάκιο του ΚΚΕ

ΤηνΧανιά | Τρίτη 5/04 κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων πραγματοποίησε περιοδεία στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη και Γιάννη Ντουνιαδάκη, καθώς και τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης

του ΚΚΕ.

Εκπρόσωποι των καθηγητών και των σπουδαστών ανέδειξαν το πρόβλημα της σίτισης το οποίο επιβαρύνει, κατά πολύ, τον προϋπολογισμό των σπουδαστών. Από τη συζήτηση φάνηκε, επίσης, η ανάγκη να διευρυνθεί η δυνατότητα στέγασης των σπουδαστών στις εστίες της Ακαδημίας, ενώ από τη μεριά τους οι καθηγητές μίλησαν για μία προσπάθεια υποβάθμισης των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς τα τελευταία χρόνια Ιδιωτικές σχολές ή ακόμα και Ειδικές Σχολές, με έναν κύκλο ταχύρρυθμων μαθημάτων, χορηγούν πτυχία αμφίβολης ποιότητας.

Αυτό, φυσικά, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: «μόνο όταν θα γίνει ένα δυστύχημα ανάλογο των Τεμπών, τότε ίσως να καταλάβουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η εκπαίδευση των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού με υπευθυνότητα και σωστή οργάνωση από τη μεριά του κράτους». Την ίδια στιγμή έγινε αναφορά στην έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού οι περισσότεροι καθηγητές είναι ωρομίσθιοι με αποτέλεσμα αυτό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στις παρεμβάσεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές Αλέκος Μαρινάκης και Γιάννης Ντουνιαδάκης μίλησαν για τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τόνισαν ότι το ΚΚΕ δίνει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για αποκλειστικά Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο Υπουργείο Παιδείας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έκτακτο κονδύλι για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, διοικητικού προσωπικού και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, αλλά και για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού. Ενώ δεν παρέλειψαν, τέλος, να μιλήσουν για την ανάγκη λειτουργίας δωρεάν σίτισης και στέγασης και δήλωσαν ότι το ΚΚΕ θα παλέψει με όλα τα μέσα για την ανάδειξη και την λύση των προβλημάτων της σχολής.

The post Χανιά | Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού κλιμάκιο του ΚΚΕ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, ΚΚΕ,chania |, akadimia eborikou naftikou, kke