Χανιά | “Στα κάγκελα” οι λογιστές με τον ΕΦΚΑ: Δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας

Λόγο για τεράστια κωλυσιεργία από τον ΕΦΚΑ κάνουν οι λογιστές των Χανίων, οι οποίοι περιμένουν μήνες, χρόνο για να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τους. Σύμφωνα με τα όσα λένε στο zarpanews.gr, προσπαθούν να επικοινωνήσουν σε καθημερινή βάση με τα γραφεία, συνδέονται με τον τηλεφωνητή.

«Πολλές εργασίες στον αέρα»

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την υπηρεσία για πάνω από 20 περιστατικά. Όλη την ημέρα να καλώ, δεν το σηκώνει κανείς. Είναι τραγική η κατάσταση που βιώνουμε. Πάνε πίσω οι συντάξεις.

Δεν γίνεται

για κάθε φορολογούμενο πολίτη που θα πάει στην υπηρεσία να κάνει την δουλειά του, να μην γνωρίζει όλα τα έγγραφα που χρειάζεται και να παίρνουν μετά στο γραφείο να μας λένε πως δεν έχουμε δώσει το συγκεκριμένο χαρτί. Δεν ξέρουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους;

Δεν μπορούν να ενημερώσουν νωρίτερα; Ένας πελάτης χαρακτηριστικά, έχει πάει με ραντεβού, όλες τις φορές τον στέλνει πίσω για ένα χαρτί» λέει χαρακτηριστικά μία λογίστρια.

«Σπάνε τα κοντέρ»

«Η καθυστέρηση είναι τεράστια. Πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς, οι λογιστές, αλλά και οι πελάτες μας. Επιχειρηματίες, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι. Ο ΕΦΚΑ είναι υπό κατάρρευση» σχολιάζει ο πρόεδρος των λογιστών-φοροτεχνικών στα Χανιά, Κώστας Σταυρουλάκης.

«Κάνουμε ότι μπορούμε»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Χανίων, Στέλιος Ανετάκης, επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι υπερβαίνουν τους εαυτούς τους, με υπερωρίες, με τεράστιο φόρτο εργασίας.

«Υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας. Αρκετοί είναι εκείνοι που δουλεύουν υπερωρίες. 16 υπάλληλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουμε μείνει με 32 άτομα προσωπικό. Όταν εξυπηρετούν τον κόσμο, πως να σηκώνουν και το τηλέφωνο ταυτόχρονα;» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ουρές είναι τεράστιες με τα ραντεβού να τρέχουν. Κάνουμε ότι μπορούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας» κατέληξε ο κ. Ανετάκης.

zarpanews.gr

The post Χανιά | “Στα κάγκελα” οι λογιστές με τον ΕΦΚΑ: Δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα