Χανιά | Σχεδόν… Πρωτοχρονιά ξεκινάει η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου – Τι θα αλλάξουν, πότε θα τελειώσει | Video

| Video

Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης στο ιστορικό καφέ “Κήπος”, η σύμβαση για την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χανίων, ένα έργο που εντάσσεται στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήλωσε ότι το έργο, αξίας 840.000 ευρώ, θα αναδείξει τον κήπο, αλλάζοντας την εικόνα του επί τα βελτίω. “Το έργο θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου και η διάρκεια εργασιών είναι 10 μήνες, αλλά θα προσπαθήσουμε να το τρέξουμε όσο γίνεται

περισσότερο, για να παραδοθεί ο Κήπος στην κοινωνία των Χανίων”, ανέφερε.

Η σχετική μελέτη προβλέπει να αλλάξει το υλικό επίστρωσης των διαδρόμων και την απομάκρυνση του μπετόν, μεγαλύτερη περιοχή παιχνιδιού, για την οποία θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος που σήμερα καταλαμβάνεται από τα κλουβιά των ζώων, αλλά και παιχνίδια νερού στη λίμνη.

Ακόμα, θα υπάρξει νέα είσοδος από την πλευρά της οδού Πλουμιδάκη, νέο φυτώριο και αποθήκη, καινούριες τουαλέτες κατάλληλες και για ΑΜΕΑ, όπως επίσης και καλύτερος φωτισμός.

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση

Στόχος, όπως ειπώθηκε, είναι η ανάδειξη και ανανέωση του πρασίνου στον Δημοτικό Κήπο. Όσο για τα δέντρα, θα απομακρυνθούν και θα αντικατασταθούν μονάχα όσα είναι άρρωστα ή επικίνδυνα να πέσουν, αριθμός που, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση, μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στην εκπόνηση της μελέτης υπήρξε εναρμόνιση και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις προβλέψεις τους για τέτοιες περιπτώσεις, ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων. 
“Μόνο σημαντικά οφέλη προσφέρει η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Δήλωσε ακόμα ότι ο σχεδιασμός της υφιστάμενης και της επερχόμενης προγραμματικής περιόδου, προβλέπει μεγάλο προϋπολογισμό για τα Χανιά | Σχεδόν… Πρωτοχρονιάκαι συνεχάρη τον δήμαρχο Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης ρωτήθηκε επίσης και για τα ζώα του κήπου, και απάντησε ότι οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν συνάδουν με την ύπαρξη άγριων ζώων στον χώρο. “Καταλαβαίνω ότι πολλοί είχαν συνηθίσει την ύπαρξη των ζώων εδώ, αλλά είμαι σίγουρος και ότι για τα νέα παιδιά σήμερα δεν είναι σωστό μήνυμα η εξοικείωση με ζώα που ζουν στην αιχμαλωσία”, είπε ακόμα ο δήμαρχος.

O Κήπος και το ιστορικό καφέ θα χρειαστεί να κλείσουν για κάποιο διάστημα, χωρίς όμως να έχει αποσαφηνιστεί πόσο ακριβώς θα είναι αυτό.

Προηγήθηκε παρουσίαση της μελέτης από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:
ΚΗΠΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ zarpanews.gr

The post Χανιά | Σχεδόν… Πρωτοχρονιά ξεκινάει η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου – Τι θα αλλάξουν, πότε θα τελειώσει | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα