Χανιά | Προς ολική ανατροπή η υπόθεση ασέλγειας της 3χρονης – «Τα σκηνοθέτησε όλα η μητέρα» λέει ο Εισαγγελέας

Την αθώωση του πατέρα για την ασέλγεια σε βάρος της κόρης του πρότεινε ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, το πρωί της Τετάρτης οδηγώντας την υπόθεση σε πλήρη ανατροπή την υπόθεση (ΕΔΩ). 

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το κοριτσάκι προχώρησε στην καταγγελία μετά από υπόδειξη της μητέρας του, η οποία επιδίωξε με αυτόν τον τρόπο να πάρει εκδίκηση για την χρόνια κακοποίηση που είχε υποστεί από τον σύζυγό της.

«Καταλαβαίνω γιατί μια μάνα που έχει υποστεί όλα αυτά να μη θέλει η κόρη της να μην έχει σχέση με τον πατέρα της. Καταλαβαίνω

το κίνητρο πίσω από όλη αυτή την ιστορία.
Το βούλευμα κατά τη γνώμη μου είναι τελείως ελλιπές» είπε ξεκινώντας την αγόρευσή του, την οποία συνέχισε λέγοντας:

«Στην πρώτη εξέταση από ψυχολόγο αναφέρεται πως το παιδί ήταν χαρούμενο. Συνήθως όταν ένα παιδί προσέρχεται προς εξέταση χαρούμενο κάπου, δεν έχει υποστεί κακοποίηση. Η δεύτερη εξέταση γίνεται παρουσία της μητέρας, αυτό είναι ανήκουστο. Μάλιστα η μητέρα δεν έμεινε αμέτοχη αλλά παρενέβαινε λέγοντας,  «πες τι σου έκανε – πες τι σου έκανε» Γινόταν δηλαδή υποβολή των απαντήσεων από τη μητέρα» σημείωσε.

«Ένα παιδί που στην αρχή ήταν χαμογελαστό, όλοι αυτοί οι ειδικοί που το ανέλαβαν το έκαναν να κλαίει όταν ακούει για τον πατέρα του. Και σήμερα έχουμε ένα παιδί που έχει θυματοποιηθεί και που έχει αρχίσει να απολαμβάνει όλη αυτή την προσοχή» συνέχισε και επεσήμανε κάποιες ανακολουθίες στην υπόθεση που όπως είπε δεν ταιριάζουν με θύμα ασέλγειας.

«Το καταλαβαίνω ότι η μάνα δεν θέλει να έχει καμία σχέση το παιδί με τον άντρα που την σάπιζε στο ξύλο. Είτε τον καταδικάσετε είτε όχι, το παιδί δεν πρόκειται να το ξαναδεί» είπε κλείνοντας την πρότασή του προς τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους.

Ο κατηγορούμενος, κάθεται στο εδώλιο  για ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης κόρης του, το διάστημα 2017 έως Μάιο του 2018 όταν εκείνη ήταν 2,5 έως 3,5 ετών, μετά από μήνυση της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού.

Ο ίδιος, καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για ενδοοικογενειακή βία με πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της συζύγου, με το Εφετείο να επαναλαμβάνει την πρωτόδικη απόφαση χωρίς μάλιστα να μειώνει την ποινή στον δράστη, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα.

Για την υπόθεση της ασέλγειας, η μητέρα του κορίτσιου στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στα σημάδια που την έβαλαν σε υποψίες, με την αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού, την προτίμησή του σε βίαιους, «κακούς» χαρακτήρες στα παιδικά, έλεγε σεξουαλικές λέξεις, ενώ υπήρξε και ένα συμβάν με άλλο παιδί στον παιδικό σταθμό που προκάλεσε προβληματισμό.

Το γεγονός ότι το παιδί είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά, επιβεβαιώσαν οι πραγματογνωμοσύνες των ειδικών ενώ στην κατάθεσή της η παιδοψυχίατρος υποστήριξε πως το παιδί έχει υποστεί ασέλγεια. Ο Εισαγγελέας από τη μεριά του κάλεσε το Δικαστήριο να προσπεράσει την πραγματογνωμοσύνη, με το επιχείρημα πως το περιεχόμενό της καταρρίφθηκε.

Στην απολογία του ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας στην απολογία του πως αυτά που διηγήθηκε το παιδί ήταν καθ’ υποβολή: «Ποτέ δεν έκανα κάτι πονηρό. Ήταν παιδί μου. Αυτά που έκανα ήταν πατρικά χάδια».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

The post Χανιά | Προς| Προς ολική ανατροπή η υπόθεση ασέλγειας της 3χρονης – «Τα σκηνοθέτησε όλα η μητέρα» λέει ο Εισαγγελέας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Προς, 3χρονης – Τα, Εισαγγελέας,chania | pros, 3chronis – ta, eisangeleas