Χανιά | Προχωρά το χωροταξικό στον Δήμο Σφακίων

Από την πρώτη μέρα εργασιών της υφιστάμενης δημοτικής αρχής τέθηκε ως ζήτημα άμεσης ανάγκης η υλοποίηση του χωροταξικού σε ολόκληρη την επαρχία Σφακίων προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα.

Με την επιμονή, την εργατικότητα και τη στοχοπροσήλωση που μας χαρακτηρίζει τα καταφέραμε και στις 20 Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων» (χωροταξικό) με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η απόφαση

αυτή αφορoύσε σε Χρηματοδότηση της Εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών σχεδίων για τον Δήμο Σφακίων, προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα, όπως επίσης και να αντιμετωπιστούν ειδικές και έκτακτες ανάγκες.

Ειδικότερα, οι μελέτες θα αφορούν την αντιμετώπιση κρίσιμων χωρικών προβλημάτων, αστικές αναπλάσεις, περιβαλλοντική προστασία, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως επίσης και παρεμβάσεις στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γίνουν επεκτάσεις οικισμών και θα δημιουργηθούν αμιγώς νέοι οικισμοί.

Το πρόγραμμα εγκρίνεται τμηματικά και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί την 30η Ιουνίου 2025.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Σφακίων κ. Μανούσου Χιωτάκη με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά Νικόλαο. Κατά τη συνάντηση για τις τελευταίες λεπτομέρειες, συζητήθηκε ότι τέλη του μηνός Ιουλίου το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί και τέλη Δεκεμβρίου θα αναλάβει ο ανάδοχος την υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμος Σφακίων σε συνεργασία με τον ανάδοχο και δύο μηχανικούς που θα οριστούν, θα συναποφασίσουν με βάσει τους ισχύοντες νόμους όσα πρέπει να υλοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης επισημαίνει ότι πρώτο μέλημα θα είναι να ξεκινήσουμε με τους οικισμούς που δεν υπάρχουν και στη συνέχεια με την επέκταση των ήδη υπαρχόντων.

Η ένταξη του Δήμου Σφακίων στο πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων θα λύσει πολλά από τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

Λόγω των στενών διαπροσωπικών σχέσεων με τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά κατά τη συνάντησή τους και για να τον ευχαριστήσει, του δώρισε ένα παραδοσιακό σφακιανό μαχαίρι με την εξής μαντινάδα:

« Στο χωροταξικό παλεύαμε
Όνειρο για να γίνει,
Η υπογραφή σου υπουργέ
Αληθινό το δίνει!».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά Νικόλαο και τον Βουλευτή Χανίων κ. Βολουδάκη Μανούσο για την συμβολή τους.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Προχωρά| Προχωρά το χωροταξικό στον Δήμο Σφακίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα