Χανιά | Πώς είναι σήμερα τα έργα στη Νέα Χώρα και γιατί ανησυχούν κάτοικοι και επιχειρηματίες | Photos

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης της ακτής Παπανικολή στην συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά, η οποία έχει λάβει παράταση δύο μηνών και αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει με τα έργα να δημιουργούν ήδη προβλήματα προσβασιμότητας στους επισκέπτες, σκόνη και θόρυβο ενώ σχεδόν καθημερινά είναι τα πεσίματα καθώς τα βράδια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές οι ανοικτές τρύπες και οι υψομετρικές διαφορές. Στο μεταξύ, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αναπτυχθεί όπου υπάρχει

ελεύθερος χώρος με τον οριστικό σχεδιασμό να παραμένει θολός, αφού ο Δήμαρχος έχει δώσει αντιφατικές διαβεβαιώσεις σε κατοίκους και επιχειρηματίες.

Μιλώντας στο zarpanews.gr επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα και την λειτουργικότητα του έργου.

Όπως υποστηρίζουν το έργο έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από τις μελέτες που έχουν παρουσιαστεί, αφού ούτε η χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων μπροστά από τα μαγαζιά μπορεί να τηρηθεί -λόγω περιορισμού του χώρου- αλλά ούτε και γίνεται διαμόρφωση των δραστηριοτήτων σε ενιαίο επίπεδο μεταξύ αστικού ιστού και παραλίας. Παράλληλα αμφιβάλουν για το κατά πόσο θα κρατήσει το χαλίκι που έχει στρωθεί στον κεντρικό δρόμο ενώ προβλέπουν ότι και το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί για το deck δεν έχει τις προδιαγραφές για να αντέξει την αλμύρα.

Θυμίζουμε ότι το έργο υλοποιείται με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων, είχε αρχικό προϋπολογισμό που έφτανε τα 2 δισ. ευρώ και δημοπρατήθηκε τελικά σε τιμή κάτω του ενός εκατομμυρίου, μετά την εργολαβική έκπτωση.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα