Χανιά | Ποιοι απειλούν τον Βλαχάκη; Ποιοι τους παροτρύνουν να εκτραπούν της νομιμότητας;

Με αφορμή τις αντιδράσεις για το νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης έκανε σήμερα μια δήλωση που ουσιαστικά καθιστά πολιτικά υπευθύνους, όλους αυτούς που με τις δηλώσεις τους, ως ηθικοί αυτουργοί, παροτρύνουν τους διαφωνούντες να να εκτραπούν της νομιμότητας.

Αναλυτικά, σε γραπτή του δήλωση ο Μιχάλης Βλαχάκης αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή μια σειρά από χειρισμούς, αντιδράσεις και τοποθετήσεις για το νέο κανονισμό Δημοσίου παραχωρούμενου χώρου, οφείλω να μιλήσω και να αναρωτηθώ

για τις πολιτικές προθέσεις όσων νομίζουν ότι συμβάλουν κατά αυτόν τον τρόπο στην αναβάθμιση του δημοσίου λόγου, για θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Υπενθυμίζω ότι ο κανονισμός ειναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών, έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία και η ευθύνη εφαρμογής του αποτελεί θεσμική μου αρμοδιότητα.

Ο λόγος που αρθρώνεται το τελευταίο διάστημα για αυτό το θέμα, έχει προσωπικό χαρακτήρα, ειναι λόγος εναντίον μου, με στοχοποιεί εμφανέστατα και ως αντιδήμαρχος που υλοποιώ ένα ψηφισμένο κανονισμό, οφείλω να τονίσω ότι βιώνω μια αμετροεπή και επικίνδυνη στοχοποίηση που υποκινεί πάθη και χαμηλά ένστικτα.

Επιθυμώ να συζητάω με επιχειρήματα, με πολίτικο ήθος και ύφος προς όφελος της πόλης, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικές λογικές.

Συνιστά δε πραγματικά παράβαση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού λόγου η διαμόρφωση μιας απειλητικής ατμόσφαιρας εναντίον μου.

Όλους εσάς που υποθάλπτετε τις παραπάνω πρακτικές, σας καθιστώ πολιτικά υπεύθυνους, γιατί με τις δηλώσεις σας, ως ηθικοί αυτουργοί, παροτρύνεται τους διαφωνούντες να εκτραπούν της νομιμότητας.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα