Χανιά | Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στον Δημοτικό Κήπο – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο – Τι ανοίγει σήμερα | Photos

| Photos

Υποσχέσεις για την ολοκλήρωση των έργων στον Δημοτικό Κήπο Χανίων εντός του επόμενου μήνα έδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο κήπος ανοίγει σήμερα Παρασκευή, όχι όμως ολόκληρος, καθώς δεν έχουν τελειώσει οι εργασίες στην ανατολική πλευρά του (δείτε ΕΔΩ)

“Από τις υποσχέσεις του εργολάβου θεωρούμε ότι σε κανένα μήνα περίπου θα είναι έτοιμο και το κομμάτι της λίμνης. Έχει πάρει παράταση για περισσότερο,

αλλά μας υπόσχεται ότι θα τελειώσει νωρίτερα”, είπε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος όμως νωρίτερα είχε φανεί να μην ξέρει πότε ακριβώς λήγει η παράταση που έχει πάρει ο εργλάβος:

“Ο εργολάβος έχει πάρει παράταση μέχρι νομίζω τέλος Μάη-Ιούνη, αλλά έχει πει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει παραδώσει τον χώρο της λίμνης”, δήλωσε.

Οι παρεμβάσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τσουπάκη, οι εργασίες που έγιναν περιλαμβάνουν τα εξής:

“Έχει τοποθετηθεί ένα υπογειοποιημένο αρδευτικό σύστημα που θα μπορεί να ποτίζεται ο κήπος αυτόματα και από απόσταση. Επίσης μπήκε φωτισμός. Έχει ανοίξει ο χώρος, έγινε πιο προσβάσιμος, ενώ έχουν μπει πολλά παγκάκια για να κάτσει ο κόσμος να απολαύσει τον κήπο σε πολλά σημεία. Έχει γίνει προσβάσιμος για άτομα με προβλήματα στην όραση. Έχει μεγαλώσει η παιδική χαρά και έχει κάτω γκαζόν.

Εκεί που ήταν η λίμνη θα γίνει συντριβάνι και παιχνίδια νερού. Θα φυτευθούν λουλούδια και θα ανοίξει και η είσοδος στην Πλουμιδάκη”, είπε ακόμα ο αντιδήμαρχος.

Του Κήπου το… κάγκελο

Ο Μιχάλης Τσουπάκης αναφέρθηκε και στην περίφραξη του Κήπου, λέγοντας ότι θα συντηρηθεί και αυτή:

“Η περίφραξη δεν ήταν να γίνει τώρα, με αυτή την εργολαβία. Όμως πρέπει να βελτιωθεί και τα κάγκελα θα βαφτούν, θα συντηρηθούν, θα φτιαχτεί η περίφραξη. Πολύ σωστά επισημάνθηκε ότι ο κήπος δεν γίνεται να έχει τέτοια περίφραξη. Εμείς έχουμε φροντίσει να φυτέψουμε και πολλά γιασεμιά που θα ευωδιάζουν και το γιασεμί αυτό θα πιαστεί στα κάγκελα.”

Εντέλει την Παρασκευή το απόγευμα αναμένεται ο Κήπος να ανοίξει για τους επισκέπτες, ενώ την Κυριακή θα είναι έτοιμη και η κεντρική είσοδος από την οδό Τζανακάκη:

“Αυτό που δεν θα ανοίξει σήμερα είναι η μπροστινή είσοδος στην οδό Τζανακάκη και ο χώρος της λίμνης. Ο κόσμος όμως μπορεί να μπαίνει από την είσοδο στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου ή από την είσοδο στην Τζανακάκη εκεί που είναι το περίπτερο. Η κεντρική είσοδος στην Τζανακάκη θα είναι ανοιχτή την Κυριακή“, δήλωσε ο κ. Τσουπάκης.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ποιες| Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στον Δημοτικό Κήπο – Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο – Τι ανοίγει σήμερα | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Ποιες, Δημοτικό Κήπο – Πότε, | Photos,chania | poies, dimotiko kipo – pote, | Photos