Χανιά | Περισσότερα χρήματα για δακοκτονία ζητά από το Υπουργείο ο Δήμαρχος Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, απέστειλε έγγραφο του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Αποστόλου, κατόπιν του υπ αριθμ.45637/2-3-18 εγγράφου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων , όπου ενημερώθηκε για τις ανεπαρκείς πιστώσεις του προγράμματος δακοκτονίας και την απαξίωση του προγράμματος της δακοκτονίας , την υποβάθμιση του βασικότερου αγροτικού προϊόντος του Νομού μας και του εισοδήματος του αγροτικού μας πληθυσμού.

Στο έγγραφο του ο Δήμαρχος ανάφερε ότι στο πλαίσιο της αγροτικής πολιτικής της χώρας μας των τελευταίων σαράντα περίπου χρόνων,

που έχει μετατρέψει τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας από Υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης, σε γραφειοκρατικό μηχανισμό διαχείρισης των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, η υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας αποτελεί μια από τις λίγες εναπομείνασες αρμοδιότητες προστασίας και αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής.

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης ζητάει από τον Υπουργό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αυξηθεί επαρκώς ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους για το πρόγραμμα δακοκτονίας της Π.Ε. Χανίων, αφού στόχος της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και δη του πρωτογενούς τομέα που όλοι ποθούμε, προϋποθέτει την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη του αντίστοιχου πολιτικού σχεδιασμού , καθώς η υποβάθμιση και απαξίωση του προγράμματος της δακοκτονίας δεν μπορεί να συνάδει με τον παραπάνω στόχο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα