Χανιά | Πάρκο για ΑμεΑ στους Αγίους Αποστόλους σχεδιάζει η ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος» | Photos

Τη δημιουργία πάρκου για Άτομα με Αναπηρία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων σχεδιάζει η ομάδα Στήριξης Χανίων » Συνάνθρωπος».

Αυτό ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ομάδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, η πρόεδρος της ομάδας στήριξης Συνάνθρωπος, Ιωάννα Τζινάκη δήλωσε: » Είναι ο μεγάλος μας στόχος, το όραμά μας, η δημιουργία ενός πάρκου ΑΜΕΑ συνύπαρξης με τυπικά παιδιά και όχι απλώς

ένα πάρκο για ΑΜΕΑ. Είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Έχουμε κάνει κάποια δειλά βήματα. Δεν έχει γίνει ακόμα μελέτη, αλλά έχουμε προτείνει το χώρο στους Αγίους Αποστόλους που ανήκει στον Δήμο Χανίων. Θα επανέλθουμε στο πλάνο αυτό το επόμενο διάστημα με κάτι πιο χειροπιαστό και συγκεκριμένο.»Στόχος της εκδήλωσης ήταν ο απολογισμός των δράσεων της ομάδας, από την ημέρα ίδρυσής της (2012) μέχρι και σήμερα.

Ο Συνάνθρωπος είναι ένα τοπικό φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σήμερα αριθμεί 200 μέλη που δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους, για να βοηθήσουν όποιον έχει ανάγκη.

» Η ομάδα απαρτίζεται από νέα παιδιά, με πολύ μεγάλη όρεξη. Ο Σύλλογος δεν έχει πολύ συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Ουσιαστικά όποιος χρειάζεται την ανάγκη μας, είτε είναι φορέας, είτε μεμονωμένη οικογένεια είτε κάποια δομή της κοινωνίας, προσπαθούμε με διάφορες εκδηλώσεις, είτε πολιτιστικές είτε αθλητικές, να βρισκόμαστε δίπλα τους, με τη βοήθεια των μελών και των εθελοντών μας και να φέρνουμε εις πέρας τον κάθε στόχο που βάζουμε.»

Εκτός από την παρουσίαση του έργου του συλλόγου, σήμερα θα πραγματοποιηθεί και μια ψηφοφορία των δράσεων που έχουν προταθεί από τον κόσμο ώστε να επιλεχθεί μια, για να στηριχθεί το 2018. Οι προτάσεις για στήριξη είναι το ΠΙΚΠΑ, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, η Στέγη των κοριτσιών στον Άγιο Νεκτάριο και μεμονωμένες οικογένειες.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα